Heb je zin om op avontuur te gaan in de natuur, samen met je hond? Ik organiseer in 2020 verschillende soorten natuurtochten: van mini-avonturen voor beginnende kampeerders tot 6-daagse trektochten voor de ervaren backpacker. Of misschien ga je liever canitrailen? Bekijk hieronder welke avonturen het beste bij jou passen!

Uitleg over de verschillende niveaus, verhuur van materiaal en alle andere praktische zaken vind je hier.

Mini-avonturen

We gaan twee dagen wandelen en slapen ‘s nachts in een tentje op een natuurcamping. We lopen zo’n 15-20 kilometer per dag en je draagt al je spullen op je rug. Je moet dus wel een goede basisconditie hebben, maar ervaring met backpacken met je hond is niet nodig. Mini-avonturen zijn heel geschikt als je eens wilt proberen of backpacken met je hond iets voor je is.

In 2020 organiseren we de volgende mini-avonturen:

Backpackweekenden

Backpackweekenden duren drie dagen en twee nachten. Deze avonturen zijn bedoeld voor mensen die al weten dat ze wandelen en kamperen met hun hond leuk vinden en er wat langer op uit willen trekken. Ervaring met lange afstanden lopen (20 km) is noodzakelijk, maar backpackervaring is niet per sé nodig.

In 2020 organiseren we de volgende backpackweekenden:

Trektochten

Voor de gevorderde wandelaar/backpacker/kampeerder zijn er 6-daagse trektochten. We lopen 6 dagen lang van camping naar camping, met volle bepakking. In 2020 lopen we onder andere het eerste deel van het Langste Natuurpad van Nederland (deel 2 en 3 volgen in 2021). De afstanden zijn 25 tot 30 km per dag. Hiervoor moeten jij en je hond een flinke conditie hebben, en al ervaring hebben met backpacken. Als je eerder met Reizen met je hond bent meegeweest met een mini-avontuur of een backpackweekend, dan geldt dat ook als ervaring.

In 2020 organiseren we de volgende trektochten:

Winteravonturen

Het is misschien koud en het wordt misschien een klein beetje afzien, maar het ook een écht avontuur om samen met je hond in een winters landschap rond te wandelen, ‘s avonds bij een kampvuur je maaltijd te koken en ‘s nachts knus tegen je hond aan te liggen in je tentje.
Winteravonturen duren twee dagen en één nacht. We wandelen met een backpack met volle bepakking en kamperen op een natuurcamping. Een goede conditie is vereist, maar je hoeft nog geen ervaring te hebben met winterkamperen.

In 2020 organiseren we de volgende winteravonturen:

Canitrailweekenden

Voor mensen en honden die liever hardlopen dan wandelen organiseren we canitrailweekenden. We zetten onze tentjes op een camping en lopen vanaf daar twee tochten: één op zaterdag en één op zondag. ‘s Avonds koken we gezamenlijk een voedzame maaltijd en we overnachten in onze tentjes. Je spullen kun je op de camping of in je auto laten, tijdens het hardlopen draag je alleen een dag(trail)rugzakje met je lunch.
De afstanden variëren, maar reken op zo’n 15-20 km. Het tempo is rustig en er is genoeg tijd om van de omgeving te genieten.

In 2020 organiseren we de volgende canitrailweekenden:

Overige avonturen

Naast bovenstaande avonturen organiseren we individueel begeleide tochten, speciale (thema)tochten en workshops. Individuele tochten zijn op aanvraag, het overige aanbod komt later online.