Het natuurgebied rondom De Hoge Veluwe is zo uitgebreid en onbewoond dat je er nog echt kunt rondzwerven. Geniet samen met je hond van de afwisselende natuur, mooie wandelpaadjes en schitterende uitzichten. De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland, met bossen, heidevelden en stuifzandgebieden, waar het op sommige plekken echt nog een beetje ‘wild’ voelt.

In september trekken we drie dagen en twee nachten te voet door dit gebied. Van vrijdag tot en met zondag wandelen we dagelijks 15-20 kilometer, waarbij je al je benodigdheden in je backpack draagt. Overnachten doen we op natuurcampings, met je hond samen in je tentje.

Dit gaan we doen:

Vrijdag verzamelen we bij een losloopgebied, waar alle honden elkaar rustig kunnen leren kennen zonder gedoe met lijnen. We eten samen een broodje en wandelen daarna zo’n 15 kilometer naar de camping voor die avond.

Zaterdag is de langste wandeletappe, ruim 20 kilometer Als je die middag je tent hebt opgezet is er tijd om alvast Nationaal Park De Hoge Veluwe te verkennen. Maar je kunt natuurlijk ook lekker uitrusten op de camping 🙂

Zondag wandelen we zo’n 15 kilometer door park De Hoge Veluwe terug naar ons beginpunt van vrijdag, bij het losloopgebied. We lunchen midden in het park, en mocht je daarna op eigen houtje het Nationaal Park nog verder willen ontdekken, dan kan dat!

Nova voor de tent
Nova voor haar tent

Wanneer?

Vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september 2019.

Kosten

De kosten voor dit weekend zijn 85 euro p.p. Hiervoor krijg je 3 dagen wandelplezier, 3 maaltijden (op vrijdag een outdoor-diner, op zaterdag een outdoor-ontbijt en lunch), 2 overnachtingen en toegang tot het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ik geef je advies over de voorbereiding en je ontvangt een uitgebreide paklijst.

Zelf meenemen/regelen

  • Lunch voor vrijdag (eten we op bij de auto)
  • Diner voor zaterdag en ontbijt en lunch voor zondag (kun je kopen bij de supermarkt in het dorp waar we overnachten, dit hoef je dus niet mee te dragen)
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Tent en overige slaapspullen
  • Alle spullen die je tijdens die drie dagen nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar en van de startlocatie (je kunt je auto daar laten staan)

Vragen of aanmelden?

Wil je mee? Stuur dan een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl. Er is plek voor 5 mensen en honden.
Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit weekend iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.

Foto’s: Fabula Amoris