Het natuurgebied rondom De Hoge Veluwe is zo uitgestrekt en onbewoond dat je er nog echt kunt rondzwerven. Geniet samen met je hond van de afwisselende natuur, mooie wandelpaadjes en schitterende uitzichten. De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland, met bossen, heidevelden en stuifzandgebieden, waar het op sommige plekken echt nog een beetje ‘wild’ voelt.

We trekken drie dagen en twee nachten te voet door dit gebied. We wandelen dagelijks 15-20 kilometer, waarbij je al je benodigdheden in je backpack draagt. Overnachten doen we op natuurcampings, met je hond samen in je tentje.

Het niveau van dit backpackweekend is: 2.

Dit gaan we doen:

Op dag 1 verzamelen we om 11 uur bij een losloopgebied. Alle mensen en honden maken rustig kennis met elkaar en we eten nog even wat. Dan gaan we op pad, we hebben de rest van de dag om bij de camping te komen. Na het avondeten is er nog ruim tijd om de mooie omgeving te verkennen, als je nog puf hebt. Daarna is het tijd om samen met je hond in je tentje te kruipen.

Dag 2 is de langste wandeletappe, ruim 20 kilometer Als je die middag je tent hebt opgezet is er tijd om alvast Nationaal Park De Hoge Veluwe te verkennen. Maar je kunt natuurlijk ook lekker uitrusten op de camping 

Op dag 3 wandelen we zo’n 15 kilometer door park De Hoge Veluwe terug naar ons beginpunt van dag 1, bij het losloopgebied. We lunchen midden in het park, en mocht je daarna op eigen houtje het Nationaal Park nog verder willen ontdekken, dan kan dat!

Wanneer?

  • Vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus 2020 (aanmelden vóór 17 juli 2020)

Waar?

Het start- en eindpunt zijn bij een losloopgebied bij Otterlo. Er is een parkeerplaats waar je je auto kunt achterlaten. Je kunt ook met trein en bus in Otterlo komen.

Kosten

De kosten voor dit weekend zijn 145 euro p.p. Hiervoor krijg je 3 dagen wandelplezier onder deskundige begeleiding, 2 maaltijden (op vrijdag een outdoor-diner, op zaterdag een outdoor-lunch), 2 overnachtingen en toegang tot het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ik geef je advies over de voorbereiding en je ontvangt een uitgebreide paklijst.

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Zelf meenemen/regelen

  • Lunch voor vrijdag (eten we op bij de auto)
  • Ontbijt voor zaterdag
  • Diner voor zaterdag en ontbijt en lunch voor zondag (kun je kopen bij de supermarkt in het dorp waar we overnachten, dit hoef je dus niet mee te dragen)
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Backpack, tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar en van de startlocatie

Huren tentje en slaapmat

Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond iets voor jullie is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het hele weekend. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Het backpackweekend gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.