Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland: weinig bebouwing dus, en veel natuur. Je kunt er uren zwerven door bossen en over heidevelden, zonder veel mensen tegen te komen. Geniet samen met je hond van de afwisselende natuur en de mooie wandelpaadjes.

We lopen drie dagen en twee nachten te voet door dit gebied. We wandelen dagelijks 15-20 kilometer, waarbij je al je benodigdheden in je backpack draagt. Overnachten doen we op natuurcampings, met je hond samen in je tentje.

Het niveau van dit backpackweekend is: 2.

Dit gaan we doen:

Op dag 1 verzamelen we om 11 uur bij station Beilen. Alle mensen en honden maken rustig kennis met elkaar en we eten nog even wat. Dan gaan we op pad, we hebben de rest van de dag om bij de camping te komen. Na het avondeten en een warme kop thee of chocolademelk is het tijd om samen met je hond in je tentje te kruipen.

Dag 2 is de langste wandeletappe, ruim 20 kilometer. We hebben de hele dag, dus genoeg tijd om van de omgeving te genieten.

Op dag 3 wandelen we in zo’n 2 a 3 uur terug naar het beginpunt van dag 1, station Beilen.

Wanneer?

  • Woensdag 1 t/m vrijdag 3 juli 2020 (aanmelden vóór 1 juni 2020)

Waar?

Het start- en eindpunt is station Beilen. Je kunt dus met de trein komen, maar er is ook een parkeerplaats waar je je auto kunt achterlaten.

Kosten

De kosten voor dit weekend zijn 145 euro p.p. Hiervoor krijg je 3 dagen wandelplezier onder deskundige begeleiding, 3 maaltijden (op vrijdag en zaterdag een outdoor-diner, op zondag een outdoor-ontbijt) en 2 overnachtingen. Ik geef je advies over de voorbereiding en je ontvangt een uitgebreide paklijst.

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Zelf meenemen/regelen

  • Lunch voor 3 dagen
  • Ontbijt voor zaterdag
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Backpack, tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar en van de startlocatie

Huren tentje en slaapmat

Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond iets voor jullie is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het hele weekend. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Het backpackweekend gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.