De Waddeneilanden geven mij altijd een enorm gevoel van vrijheid. Zodra je op de boot stapt ben je op weg naar een andere wereld en voel je je ver van huis. De rust en gemoedelijke sfeer op de eilanden zorgen er altijd voor dat ik me meteen helemaal ontspannen voel.

In het najaar (ná de zomerdrukte en vóór de herfstvakantie) organiseer ik een weekend op Vlieland. Vlieland is perfect om met je hond naartoe te gaan, op een groot deel van het eiland mogen ze lekker loslopen.
We lopen in drie dagen het streekpad op Vlieland. Het is iets minder intensief dan de andere weekenden: we overnachten 2 nachten op dezelfde camping en wandelen op dag 2 een dagtocht met alleen een klein rugzakje. Dit maakt het weekend heel geschikt voor beginnende backpackers!

Het niveau van dit backpackweekend is: 1.

Dit gaan we doen:

Op vrijdag vertrekken we om 14 uur met de boot vanaf Harlingen naar Vlieland. Vanaf de haven wandelen we naar de camping (1 tot 1,5 uur wandelen), waar we de tentjes opzetten, samen eten koken en ontspannen.

Op zaterdag laten we onze tentjes op de camping staan, en gaan we met alleen een dagrugzak op pad. We wandelen zo’n 15 kilometer door de natuur op Vlieland, waarbij we een groot stuk over het strand wandelen en de honden lekker los kunnen rennen. We lunchen onderweg en hebben geen haast.

Op zondag pakken we na het ontbijt onze tentjes in, en wandelen we zo’n 12 kilometer (met volle bepakking) over het streekpad, met als eindpunt de haven. Vanuit daar vertrekken we met de boot weer naar Harlingen. Anderhalf uur later is het weekend écht afgelopen en ben je hopelijk uitgerust en tegelijkertijd fysiek moe en voldaan.

Wanneer?

  • Vrijdag 2 t/m zondag 4 oktober 2020 (aanmelden vóór 1 mei 2020)

Waar?

Het start- en eindpunt zijn bij de haven in Harlingen. Er is een parkeerplaats waar je je auto (tegen betaling) kunt achterlaten. Je kunt ook met trein naar Harlingen Haven komen.

Kosten

De kosten voor dit weekend zijn 195 euro per persoon met hond. Hiervoor krijg je drie dagen (wandel)plezier, twee overnachtingen, de bootreis naar en van Vlieland en alle maaltijden (sommige luxe, sommige outdoor-stijl). Ik geef je advies over de voorbereiding en je ontvangt een uitgebreide paklijst.

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Zelf meenemen/regelen

  • Lunch voordat je de boot opgaat
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Backpack, tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar en van de startlocatie

Huren tentje en slaapmat

Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond iets voor jullie is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het hele weekend. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl. Let op: de uiterste aanmelddatum voor dit weekend is 1 mei 2020, zodat ik op tijd reserveringen kan maken.

Vermeld je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Het weekend gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.