Laurie en Tinus voor de tent

Toe aan wat frisse lucht?

Samen met een groepje mensen en honden gaan we een weekend naar buiten. We wandelen over de Sallandse heuvelrug onder begeleiding van natuurgids Mischa, koken op kampvuur met buitenkok Iris en slapen in onze eigen kleine tentjes. Allemaal samen met onze honden.

Een weekend vol quality time met je hond, nieuwe ervaringen, leuke ontmoetingen en veel offline ontspanning. Ga je mee?

Op pad met Reizen met je hond is echt een avontuur, zeker voor de beginnende hiker of backpacker. Ongedwongen en ontspannen op pad met je hondje én gelijkgestemden. Ik heb veel geleerd, genoten van het lopen en nooit gedacht dat back-to-basic zo leuk kan zijn! En het allerbelangrijkste misschien wel? Teun, mijn Engelse Cocker, heeft het beter gedaan dan ik ooit had gedacht!

Anne-Marie & Teun
Anne-Marie en Teun_kamperen met je hond

Dit gaan we doen

Dit weekend is een combinatie van leuke outdooractiviteiten met je hond. Voor degenen die willen en durven starten we met een backpacktocht naar de camping, waarbij je al je benodigdheden voor het weekend op je rug draagt. Zie je dat niet zitten? Dan kun je gewoon met je auto naar de camping rijden. Als we allemaal op de camping zijn zetten we de tentjes op, lunchen met z’n allen en gaan dan op pad voor een natuurwandeling met Mischa. 

Tegen het eind van de middag stoken we het kampvuur op, zodat we warm kunnen zitten (eind oktober kan natuurlijk fris zijn) en starten we met de voorbereidingen van het avondeten. Als we onszelf allemaal tonnetjerond hebben gegeten is er misschien nog wel tijd voor een nachtelijke wandeling vanaf de camping. Lichten uit en zintuigen aan!

Daarna kruipen we onze tentjes in voor een knusse nacht, samen met je hond. De volgende ochtend staat er een stevig ontbijtje voor je klaar en is het tijd voor een verrassingsworkshop.  Na de workshop vertrekken we voor een pick-nick in de natuur, om het weekend in stijl af te sluiten.

Zondagmiddag komen je hond en jij vol met nieuwe indrukken, ervaringen en misschien wel vriendschappen thuis, en zijn jullie helemaal opgeladen voor de komende (werk)week.

De begeleiders

Natuurgids Mischa

Mischa

Mischa is ecoloog en doet regelmatig veldonderzoek. Het liefst deelt hij zijn kennis met andere mensen, daarom is hij recent zijn eigen bedrijf Hiking Viking Adventure Trails gestart, waarmee hij als natuurgids groepjes mensen (en honden) mee op pad neemt.  Hij kan honderduit vertellen over vleermuizen, dassenburchten en dierensporen, dus een wandeltocht met hem is leuk én leerzaam!

Buitenkok Iris

Iris

Brownies, wafels, lasagne, pizza, (desem)brood: een kleine greep uit de heerlijke gerechten die Iris van het kampvuur weet te toveren. Enthousiast vertelt ze je hoe je een perfect brood bakt en legt ze uit hoe een desemstarter werkt. Met haar bedrijf Wie weet waar Iris kookt ze voor groepen, waarbij het de bedoeling dat mensen zelf actief meehelpen. Na een weekendje met Iris maak je waarschijnlijk plannen voor een kampvuurkeuken in je eigen tuin.

Laurie van Reizen met je hond

Laurie

Laurie is de eigenaresse van Reizen met je hond en weet alles van buitenactiviteiten met je hond. Samen met haar hond Tinus brengt ze het liefst zoveel mogelijk tijd buiten door en ontdekt ze steeds weer nieuwe activiteiten. Tijdens dit buitenweekend helpt ze je graag met de dingen die voor jou en je hond nieuw zijn (kamperen en backpacken bijvoorbeeld). Na dit weekend weet je alles en kun je enthousiast beginnen met het plannen van je volgende avontuur!

Is dit iets voor jou en je hond?

 • Jij en je hond zijn graag actief bezig in de buitenlucht
 • Je hebt zin in nieuwe ervaringen en ontmoetingen
 • Je hebt misschien nog nooit gekampeerd met je hond, maar je wilt het graag eens proberen
 • Een weekendje back to basic lijkt je heerlijk
 • Je hond is sociaal richting mensen en honden
 • Je hond is minimaal 1 jaar oud
 • Je hond en jij kunnen makkelijk 8 kilometer per dag wandelen

Dit is niet het juiste avontuur voor jullie als..

 • Je hond jonger is dan 1 jaar
 • Je hond niet op z’n gemak is in groepen
 • Je meer van luxe-weekendjes houdt
 • Bang bent voor kou, viezigheid en een matige nacht slaap
Koken op kampvuur_Reizen met je hond
Buitenweekend met je hond_kampvuur

Wat krijg je van ons?

Als deelnemer van het Buitenweekend met je hond krijg je:

 • Een nieuwe ervaring samen met je hond, plus heel veel voor- en napret
 • Twee hele dagen plezier in de buitenlucht met gelijkgestemde hondenbaasjes
 • Een veilig avontuur met deskundige begeleiding
 • Een paklijst waarop precies staat wat je nodig hebt voor dit avontuur
 • Vier maaltijden
 • Snacks voor jezelf en voor je hond
 • Een Avonturendagboek voor je hond, waarmee je terug kunt kijken op deze dag en nieuwe avonturen kunt plannen!

En wat regel je zelf?

Dit is niet inbegrepen bij dit avontuur:

 • Vervoer naar en van de start- en eindlocatie
 • Kampeerspullen (maar je kunt wel een tentje en een slaapmatje bij mij huren en je kunt bij mij terecht voor advies voor overige spullen)

Hoe werkt het?

Stap 1: reserveer je plekje

Dit doe je door dit avontuur te bestellen en te betalen.

Stap 2: vul de vragenlijst in

Na je aanmelding en betaling stuur ik je een vragenlijst. Hiermee beoordeel ik of het avontuur wel echt iets is voor jou en je hond. Geen zorgen: als we hierna besluiten dat je toch niet meegaat, krijg je je betaling meteen terug.

Stap 3: geniet van de voorpret!

Je hoeft nu alleen nog maar te genieten van het vooruitzicht dat je iets heel leuks gaat doen met je hond! Ik stuur je ruim voor het avontuur begint een paklijst en andere handige info. Bij vragen kun je me altijd even mailen.

Ben jij klaar voor dit avontuur met je hond?

Kamperen met je hond_Buitenweekend

Buitenweekend met je hond

Weekend: zaterdag 30 en zondag 31 oktober

Locatie: Sallandse heuvelrug

Kosten: € 200,- per persoon met hond. 

Veelgestelde vragen

Tijdens dit weekend kun je mooi uitproberen of het wat voor je is. Ik help je bij het opzetten van je tent als je dat wilt. Het ergste dat er kan gebeuren is dat je een nacht heel slecht slaapt. Maar dat overleef je ook wel weer, en de dag erna kun je vroeg naar je eigen bed om bij te slapen 🙂

Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of je vaker gaat kamperen met je hond. Daarom verhuur ik trekkerstentjes en slaapmatten. Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het hele weekend.

Wil je een tentje en/of een slaapmatje huren? Voeg dit dan toe bij je boeking. Voeg eerst dit avontuur toe aan je winkelmand, en kijk dan bij gerelateerde producten. Daar vind je de huuropties.

Dat verschilt heel erg. Het blijkt tijdens zo’n weekend ook helemaal niet belangrijk hoe oud iedereen is, omdat we allemaal onze liefde voor honden, buiten en actief zijn delen. Vorig jaar was de oudste deelnemer 63 en de jongste 19. Je moet ten minste 18 jaar zijn om mee te mogen, en je moet een goede basisconditie hebben.

Hallo mannen! Jullie zijn heel erg welkom. De mannen zijn tot nu toe wel in de minderheid, maar ik zou het alleen maar leuk vinden als dat verandert.

Nee. Sterker nog: om de rust in de groep te bewaren is het vaak beter als alle honden aangelijnd blijven. Uit ervaring blijkt ook dat zo’n weekend zonder loslopen al vermoeiend genoeg is voor de meeste honden. Omgaan met een groep vreemde honden en mensen, heel veel nieuwe geuren en geluiden, slapen op een vreemde plek: je hond krijgt genoeg prikkels te verwerken tijdens dit avontuur.

Ik werk volgens de visie van Rundog, wat onder andere betekent dat ik ontspanning en rust bij honden erg belangrijk vind. Sommige honden kunnen goed omgaan met de prikkels van een groep vreemde honden om zich heen, voor andere honden is dat lastiger. Voel je dus vrij om in het belang van je hond wat meer afstand te bewaren tot de groep.

Het is nog steeds onzeker hoe corona zich gaat ontwikkelen de komende tijd. Ik denk dat het in deze tijden helpt om iets leuks in het vooruitzicht te hebben en ik zou het zonde vinden als je vanwege corona besluit om niet te boeken. Daarom geef ik je de volledige betaling terug als het avontuur onverwachts toch niet door kan gaan in verband met coronamaatregelen.

Verder geldt voor annuleren het volgende: 
Als je zelf annuleert tot twee weken voor vertrek, dan krijg je 50% van je betaling terug. Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Het kan zijn dat ik het avontuur kort voor vertrek moet annuleren in verband met bijvoorbeeld gevaarlijke weersomstandigheden. In dat geval krijg je je betaling terug, minus € 20,- administratiekosten per persoon.

Maak mooie, nieuwe herinneringen samen met je hond

Kamperen met je hond