Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland: weinig bebouwing dus, en veel natuur. Je kunt er uren zwerven door bossen en over heidevelden, zonder veel mensen tegen te komen. Heerlijk om met je hond doorheen te rennen. En dat is precies wat we gaan doen tijdens het canitrailweekend! We zetten onze tent op op een natuurcamping en leggen vanaf daar twee mooie routes hardlopend af, dwars door de natuur.

Nova voor de tent
Nova voor haar tent

Dit gaan we doen:

Op dag 1 verwacht ik je rond half 1 op de camping. We zetten rustig de tenten op en richten onze slaapplek in. Rond 2 uur vertrekken we voor een mooie hardlooptocht door de natuur. Na terugkomst kun je douchen, en na het avondeten en warme thee of chocolademelk is het tijd om met je hond samen in je tentje te kruipen.

Op dag 2 pakken we na het ontbijt onze tentjes in en dan vertrekken we voor een tweede hardlooptocht. We stoppen onderweg voor degenen die wat willen eten en drinken. Na zo’n 3 a 4 uur canitrailen zijn we weer terug bij de auto’s en is het tijd voor jou en je hond om naar huis te rijden, om uit te rusten en alle indrukken te verwerken.

Wanneer?

  • Zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2020 (aanmelden vóór 12 september 2020)

Waar?

We kamperen op een natuurcamping in Drenthe. De camping is het begin- en eindpunt van de twee canitrailtochten. De camping is goed bereikbaar met de auto, maar wat moeilijker met het openbaar vervoer.

Kosten

Het hele canitrailweekend kost 95 euro per persoon met hond. Inclusief twee dagen canitrailen onder deskundige begeleiding, een overnachting en avondeten op zaterdag.

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Zelf meenemen/regelen

  • Eten (behalve avondeten op zaterdag)
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Materiaal voor het canitrailen (je kunt me mailen voor advies)
  • Vervoer naar en van de camping

Huren benodigde spullen

Ik verhuur lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het weekend. Ik verhuur geen canitrailmateriaal, omdat het belangrijk is dat de tuigjes voor jou en je hond een pasvorm hebben die precies bij jullie past. Ik geef je wel graag advies over het materiaal.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Het canitrailweekend gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.