Veelgestelde vragen

Moeten mijn hond en ik een goede conditie hebben om mee te kunnen op avontuur?

Voor zowel de beginners- als gevorderdentochten is een goede basisconditie vereist. Met een goede basisconditie kun je genieten van de tocht, in plaats van dat het teveel een zware prestatie wordt. Je hoeft niet per sé ervaring te hebben met backpacken of kamperen met je hond. Als je twijfelt of jullie een tocht aankunnen, neem dan even contact met me op.

Ik wil wel mee met een backpacktocht, maar kan geen zware rugzak tillen, is dat een probleem?

Bij de meeste tochten die ik aanbied is het de bedoeling dat je zelf al je spullen in een grote rugzak meedraagt. Bij sommige tochten kun je ervoor kiezen om je bagage te laten vervoeren, dat staat dan altijd in de omschrijving.

Ik wil wel een keer mee met een backpacktocht, maar heb zelf nog geen goed lichtgewicht materiaal voor onderweg. Heb je materiaal te leen of te huur?

Ik kan me voorstellen dat je niet meteen veel geld wilt uitgeven aan lichtgewicht backpackspullen als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond wel iets voor je is. Op dit moment heb ik nog geen standaard uitleensets, maar als je even contact met me opneemt, dan kan ik misschien wel wat regelen.

Ik wil graag mee met de hardloop-avontuur, maar ik heb nog geen eigen canitrailset. Hebben jullie een set te leen?

Om samen lekker te kunnen rennen moet het tuigje van je hond en de gordel voor jezelf goed passen. Er bestaan veel verschillende modellen, omdat er ook veel verschillende mensen- en hondenlijven zijn. Wat voor de een werkt, zit bij de ander helemaal niet goed. Daarom heb ik op dit moment geen set te leen. Ik geef wel graag advies over de benodigde spullen en kan je vertellen waar je goed materiaal kunt kopen. Reken voor een nieuwe canitrailset (gordel voor jezelf, tuigje voor je hond en een rekbare lijn) op een investering van ongeveer 150 euro.

Geef je advies over hondenspullen, zoals een canitrailset of een hondenrugzak?

Als je meegaat op avontuur help ik je graag met het uitzoeken van goed materiaal voor je hond en voor jezelf. Ik verkoop zelf (nog) geen materiaal.

Moet mijn hond goed overweg kunnen met andere honden om mee te kunnen op avontuur?

Je hond moet sociaal gedrag vertonen richting andere honden en richting mensen. Als je hond niet graag bij andere honden en/of mensen in de buurt is, bedenk dan of een groepstocht wel een goed idee is. Je doet je hond er waarschijnlijk geen groot plezier mee. Ik bied om deze reden ook individueel begeleide tochten aan. Neem contact met me op voor meer informatie.

Is er een minimale leeftijd om mee te kunnen op avontuur?

Je moet zelf minimaal 18 jaar zijn, en je hond minimaal 1 jaar. Verder moeten jullie allebei een goede basisconditie hebben.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan even contact met me op, ik beantwoord je vraag graag persoonlijk.