Alles wat je moet weten als je een backpacktocht wilt maken met je hond

Cover Handboek Backpacken met je hond

Na het lezen van dit Handboek Backpacken met je hond (e-book) ben je helemaal voorbereid op een avontuur met je hond en kun je zelfstandig op pad. Ik vertel je onder andere:

  • Welke spullen je nodig hebt en hoe je die kiest
  • Hoe je zorgt voor een goede nachtrust voor jezelf en je hond
  • Welk eten geschikt is voor onderweg
  • Hoe je traint voor zo’n avontuur
  • Wat je doet als er onderweg iets vervelends gebeurt

Inclusief 7 praktische bijlagen, waaronder een paklijst, een lijst van items die niet mogen ontbreken in je EHBO-kit en een invul-trainingsplan, zodat je meteen aan de slag kunt.

"Wij hebben erg van het boek genoten en verheugen ons hierdoor nog meer op korte en langere trips met onze hond. Door de praktische tips, heldere foto's en handige overzichtslijsten in het boek gaan wij goed geïnformeerd op pad. Alle belangrijke thema's voor zowel mens als dier komen aan bod. Daarnaast is het boek goed leesbaar en overzichtelijk ingedeeld. Het taalgebruik is prettig en toegankelijk. Kortom: een fijn boek om te hebben!"

Dit handboek bestaat uit vijf delen

Handboek Backpacken met je hond deel 1 wandelen

Deel 1: Wandelen

Ik vertel je hoe je lange afstanden met je hond wandelt en wat je daarvoor nodig hebt, en ik help je een doel te bepalen.

Handboek Backpacken met je hond deel 2 Slapen

Deel 2: Slapen

Ik vertel je waar en hoe je slaapt onderweg met je hond, welke spullen je daar voor nodig hebt en ik geef je tips voor een goede nachtrust.

Handboek Backpacken met je hond deel 3 Eten en drinken

Deel 3: Eten en drinken

Ik vertel je wat je hond en jij kunnen eten en drinken onderweg, wat je daarvoor nodig hebt en ik leg je uit hoe je een eetplan maakt.

Handboek Backpacken met je hond deel 4 Trainen

Deel 4: Training

Ik vertel je wat je moet en kunt trainen voor een backpacktocht met je hond, hoe je dat doet en wat je nodig hebt voor een goede voorbereiding.

Handboek Backpacken met je hond deel 5 Veiligheid en EHBO

Deel 5: Veiligheid en EHBO

Ik vertel je hoe je je voorbereidt op een nare situatie, hoe je ellende onderweg voorkomt en wat je doet als er toch iets fout gaat. 

Echt een geweldig boek! Onmisbaar voor de beginnende backpacker-met-hond, maar doordat het zo compleet is en door de praktische bijlagen kan ik hem ook zeker aanbevelen aan hondenbaasjes die al backpack-ervaring hebben. Ik krijg gelijk zin om op wandelvakantie te gaan met mijn hond! Een dikke aanrader 👍

Alles wat je moet weten als je een

trektocht wilt gaan maken met je hond

Handboek Backpacken met je hond_voorkant

Veelgestelde vragen

Kun je het boek ook geprint kopen?

Met het oog op duurzaamheid heb ik ervoor gekozen om het handboek alleen als e-book aan te bieden. Daarnaast is een e-book ook handiger voor als je straks echt op pad gaat met je hond: je hebt dan alle informatie bij de hand op je telefoon, zonder extra gewicht. Het e-book is een pdf-bestand, dus je kunt er altijd voor kiezen om het zelf te printen.

Kun je het boek op de e-reader lezen?

Het is een pdf-bestand, dus je kunt het openen op je e-reader, maar dat ziet er (helaas) niet zo mooi uit. Het boek bevat veel kleur en veel foto’s, en dat komt niet goed uit op een e-reader.

Ik ga al vaker met mijn hond op pad, heb ik dan nog iets aan dit boek?

Het boek is geschreven voor beginnende backpackers, maar zoals bij elk boek: er staat altijd wel iets in dat je nog niet wist. Als je twijfelt of je misschien al te ervaren bent: stuur me even een berichtje.

Ik heb nog niet alles wat ik nodig heb voor een trektocht, heb ik dan al wel iets aan dit boek?

Dan heb je zeker wat aan dit boek! Ik ga uitgebreid in op de benodigdheden voor een trektocht met je hond, en er zit ook een paklijst bij het boek.

Hoeveel pagina’s heeft het boek?

Inclusief bijlagen telt het boek 95 pagina’s.

Kan ik het boek ook cadeau geven?

Natuurlijk, leuk! Neem even contact op voor de mogelijkheden.

Ik houd niet van kamperen, heb ik dan iets aan het boek?

De focus van het boek ligt op overnachtingen in een tent, maar ik bespreek ook andere overnachtingsmogelijkheden. Als je bijvoorbeeld een trektocht wilt maken van hut naar hut, of hotel naar hotel, dan heb je ook zeker iets aan dit boek.

Over mij

Hoi, ik ben Laurie, eigenaar van Reizen met je hond. Met mijn hond Tinus heb ik al heel wat mooie avonturen beleefd. Ik merkte dat veel mensen dat ook wilden, maar niet goed wisten hoe ze dat moesten aanpakken en het toch ook een beetje spannend vonden in hun eentje. 

Daarom heb ik nu dit Handboek Backpacken met je hond geschreven. Ik vertel je precies wat je moet weten als je een trektocht wilt maken met je hond, zodat je na het lezen zelfstandig op pad kunt.

Voor de inhoud van dit boek heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen ervaring en kennis, en van de kennis die ik heb opgedaan tijdens diverse opleidingen op hond- en hike-gebied. Ik ben gecertificeerd Hike & Survival Instructeur, Backpacking Guide en Rundog Trainer Canicross. 

Over mij

Hoi, ik ben Laurie, eigenaar van Reizen met je hond. Met mijn hond Tinus heb ik al heel wat mooie avonturen beleefd. Ik merkte dat veel mensen dat ook wilden, maar niet goed wisten hoe ze dat moesten aanpakken en het toch ook een beetje spannend vonden in hun eentje. 

Daarom heb ik nu dit Handboek Backpacken met je hond geschreven. Ik vertel je precies wat je moet weten als je een trektocht wilt maken met je hond, zodat je na het lezen zelfstandig op pad kunt.

Voor de inhoud van dit boek heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen ervaring en kennis, en van de kennis die ik heb opgedaan tijdens diverse opleidingen op hond- en hike-gebied. Ik ben gecertificeerd Hike & Survival Instructeur, Backpacking Guide en Rundog Trainer Canicross. 

Wat een ontzettend handig boek voor iedereen die gaat wandelen met zijn/haar hond. Leerzaam als je voor het eerst gaat, maar ook als je al eerder bent geweest staan er genoeg nuttige dingen in dit boek waar je (ik in dit geval) zelf niet aan hebt gedacht. Nuttige tips over voeding en slapen, maar ook over pauzes houden en dosering tijdens je tocht, voor jezelf maar ook (vooral) voor je hond. Handige bijlages die je evt geprint mee kan nemen. Verder is de informatie leuk en duidelijk opgeschreven. Met veel voorbeelden uit eigen ervaring, leuk om te lezen!