Afgelopen week was het eindelijk weer zonnig in ons land, dus Tinus en ik (Laurie) trokken erop uit. We reden met de auto naar een groot losloopgebied en vermaakten ons prima: ik door te genieten van de zon op mijn gezicht en Tinus door te hollen en te graven.

Tinus koelt af

Het was ineens zo warm, dat Tinus na een flinke graafpartij in een slootje ging liggen om af te koelen. Na dit bad besloot hij nog wat graafwerk te verrichten in de modder, waarna ik met een nog nadruipende en bijna zwarte Tinus naar de auto terugliep..

Gelukkig heb ik standaard een handdoek in de auto liggen, dus de ergste modder en nattigheid kon ik van hem afvegen. Ook was ik blij met de goedgevulde drinkbak, want door al dat graven in de zon had Tinus flink dorst gekregen.

Het deed me eraan denken dat een aantal spullen toch wel heel handig is om standaard in je auto te leggen voor je hond. Deze drie items neem ik in ieder geval standaard mee:

1. Een drinkbak

Zeker bij langere autoritten en bij warm weer is het noodzakelijk dat je hond toegang heeft tot voldoende drinkwater. Er bestaan drinkbakken speciaal voor in een auto. Ik ben zelf erg blij met de Road Refresher, die speciaal is ontworpen zodat er geen water uit kan klotsen. Zo houd je je auto schoon en droog, en heeft je hond altijd genoeg water. Check voordat je vertrekt altijd even of de bak nog voldoende gevuld is.

2. Een handdoek

In Nederland is er altijd een kans dat je tijdens je wandeling natregent. Of je hond kiest ervoor om af te koelen in een slootje, zoals Tinus. Geen probleem natuurlijk, maar je wil die natte viezigheid liever niet in je auto. Leg dus altijd standaard een handdoek in de auto, zodat je je hond kunt afdrogen en schoonvegen. Het is voor je hond trouwens ook prettiger om niet doorweekt in een auto te hoeven zitten.

3. Een EHBO-kit voor honden

Ook héél handig voor onvoorziene situaties: een EHBO-kit speciaal voor je hond. Als je standaard een EHBO-doosje in de auto legt kun je een eventuele wond meteen verzorgen. We hebben een blog geschreven over hoe je een EHBO-kit voor in de auto samenstelt.

Nog tips?

Heb jij deze items standaard in je auto liggen? Heb je misschien nog andere tips? Laat het weten in een reactie hieronder!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *