Met Reizen met je hond inspireer en motiveer ik je om op avontuur te gaan met je hond.

Ik doe dit door het organiseren van (trek)tochten en outdoorweekenden, het uitzetten van hondvriendelijke routes in de natuur en het delen van tips en informatie.

Laurie en Tinus
Tinus en ik

Het team: Laurie en Tinus

Reizen met je hond is opgericht door mij, Laurie, vanuit een behoefte aan activiteiten in de natuur waarbij honden, en de samenwerking tussen mens en hond, centraal staan. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten ontdekken hoe leuk back-to-basic-avonturen met je hond zijn.

Ik doe er alles aan om jou en je hond een mooi, leerzaam en veilig avontuur te laten beleven. Hierbij combineer ik mijn achtergrond in hospitality met kennis en vaardigheden op het gebied van hondengedrag, reizen en buitensport. Ik ben gecertificeerd Hike & Survival Instructeur, Backpacking Guide en Trainer Canicross.

Mijn hond Tinus is een Spaanse mix met een grote passie voor graven. Dat hij hierbij niet vaak iets vangt maakt hem niks uit. Tinus is het liefst in de natuur. Nieuwe dingen vindt hij vaak een beetje eng, maar backpacken en kamperen vond hij meteen fantastisch. Hij kan helaas niet (meer) mee met groepstochten, want dan raakt hij te snel overprikkeld. Ik ga daarom in 2022 alleen met hem op pad.

Je hond staat centraal

Ik organiseer geen activiteiten waarbij de hond mee ‘mag’. De activiteiten zijn specifiek gericht op je hond en op de samenwerking tussen jou en je hond.

Bij alles wat ik organiseer houd ik de honden in gedachten en vraag ik me af hoe ik de situatie zo ontspannen mogelijk kan maken voor je hond. Ik houd zoveel mogelijk rekening met bepaalde gedragskenmerken of angsten van je hond. Ik let goed op het gedrag van je hond en als je wilt geef ik tips en aanwijzingen.

Zo zorgen we ervoor dat je hond een fijne tijd heeft, waardoor je zelf volledig kunt ontspannen en genieten. Ik verwacht van jou dat je tijdens een activiteit je hond altijd centraal stelt (ook als dat betekent dat je de activiteit moeten stoppen of aanpassen).

Wandelen of hardlopen in een onbekende groep kost je hond veel energie. Je hond kan daardoor tijdens een (meerdaagse) activiteit steeds vermoeider worden en dit bijvoorbeeld uiten in frustratie richting andere honden, of juist hyper worden en niet meer goed kunnen rusten.

Ik let tijdens alle activiteiten goed op het gedrag van je hond om dit te voorkomen. Daarbij heb ik natuurlijk wel jouw hulp en inzet nodig. Lees in dit blog hoe je vermoeidheid herkent bij je hond.

Kleinschalig

Reizen met je hond is een kleine en persoonlijke organisatie. Er gaan maximaal zes honden mee per activiteit. Met deze groepsgrootte kan ik alle mensen en honden genoeg persoonlijke aandacht geven. 

Is een groepje van zes honden te groot voor jouw hond, maar wil of durf je ook niet alleen op pad? Neem dan contact op voor een individuele tocht, of volg een (online) voorbereidingscursus, zodat je zelfverzekerd in je eentje op pad kunt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tinus-op-de-Ly_1-1024x768.jpg