Marloes, 34 jaar, is sinds 3 jaar het trotse baasje van Saga. Saga is een kruising tussen een Labradoodle en een Cane Corso: “Meestal denken mensen dat Saga een Bouvier is. Zodra ik uitleg dat ze een kruising is en het woord Cane Corso in de mond neem, hebben de mensen geen idee meer waar ik het over heb..”

Marloes heeft een kleurrijke mini-camper, waarmee ze bijna elke week op pad gaat: “Mijn camper is klein, waardoor deze gewoon voor mijn deur mag staan. De drempel om te gaan is hierdoor erg klein. Ik hoef alleen Saga maar in te laden en we kunnen gaan. “

In het dagelijks leven werkt Marloes voor een welzijnsorganisatie. “Ik werk 36 uur en kan mijn uren flexibel invullen. Dit is ideaal, want daardoor kan ik vaak met mijn camper op pad.”


In de serie ‘Avonturiers aan het woord’ vertellen mensen over de avonturen die zij met hun hond hebben beleefd. Van hiken en kamperen tot kanoën en camperen: ervaren avonturiers vertellen hoe zij de voorbereiding hebben aangepakt, wat er goed/niet goed ging en wat ze de volgende keer anders zouden doen. Laat je inspireren en begin met dromen over het volgende avontuur met je hond!


Marloes en Saga voor de camper

Het hele jaar door op avontuur

Het doel is om wekelijks minimaal 1 nachtje weg te gaan. Dit lukt bijna elke week wel. In de zomer hebben we een ventilator mee en reserveer ik plekjes in de schaduw, in de winter gaat de kachel mee. Voor Saga heb ik een badjas gekocht en ze heeft ook een winterjas. Die laatste hebben we gelukkig nog niet nodig gehad, Saga kan zichzelf erg goed warm houden. 

Mijn bus is niet groot. Ik wil Saga niet in mijn bed hebben, want overdag vind mevrouw het heerlijk om door de modder te rennen of door een koeienvlaai te rollen. Als ik mijn bed ga bouwen leg ik Saga’s kleed over de voorstoelen. Hier kan ze languit liggen. Ze slaapt goed in de bus en wil er soms ’s ochtends helemaal niet uit. 

In de camper heb ik ontdekt dat Saga ook graag ’s nachts eet. Thuis slaapt ze ’s nachts naast mijn bed, hier staat geen voer. De eerste nacht in de bus hoorde ik een raar geluid: Saga was haar voerbak aan het leegeten! Dit bleef ze doen, waarna ik besloot haar thuis ook een voerbak voor de nacht te geven. Schijnbaar vindt ze het ’s nachts heerlijk om te eten. 

Op zoek naar een slaapplek

We overnachten op campings. Als ik op zoek ga naar een camping zijn er een paar eisen; natuurlijk moet de hond mee mogen, er moet voldoende natuurgebied in de omgeving zijn en daarnaast hebben we sanitaire voorzieningen nodig. In de winter wil ik ook een plek met stroom hebben zodat er water gekookt kan worden en de verwarming aan kan.

Ik ga vaak naar campings die aangesloten zijn bij de SVR (Stichting Vrije Recreatie). Dit zijn campings bij de boer. Vaak sta je naast het weiland waar de ene keer koeien staan te grazen en de andere keer lama’s rondhuppelen.

Wakker worden met uitzicht op een pasgeboren kalfje

Ik ben ’s nachts een keer wakker geworden omdat Saga wat aan het grommen was. Toen ik naar buiten keek zag ik een aantal mensen met een zaklamp bij het weiland rondlopen. Ik hoorde koeien heel hard loeien en was nieuwsgierig genoeg om even uit de bus te klimmen. Wat bleek: er was net een kalfje geboren, maar hij was de greppel ingegleden. Gelukkig stond er geen water in. Samen hebben we het kalfje uit de greppel getrokken, en herenigd met zijn moeder.

Toen ik de volgende ochtend wakker werd en het gordijn opendeed, was het eerste dat ik zag een trotse moederkoe die nog druk bezig was haar kalf schoon te likken. 

Saga voor de camper

Veilig op pad met waakse Saga

Doordat Saga voor de helft Cane Corso (ook wel bewaker van het erf genoemd) is, is ze erg waaks. Dit is heel prettig wanneer je alleen op pad bent. Wanneer je alleen door een verlaten bos loopt of in het donker in de bus zit. Ik weet dat Saga altijd heel alert en waaks is. Al op meters afstand van de bus geeft Saga met een zacht blafje aan dat er iemand in de buurt is. Als ze het gevoel heeft dat er iemand te dicht in de buurt van de bus komt wanneer dit niet hoort, dan zou ze gaan grommen. Een fantastische eigenschap, want zo blijft iedereen die niet in de buurt hoeft te komen mooi op afstand. 

Plannen voor de toekomst

Elke reis is weer een nieuw avontuur. We maken elke week prachtige wandelingen in gebieden waar we nog niet geweest zijn of verkennen de omgeving op de sup. 

Aankomend jaar zou ik graag naar Schotland gaan, of naar Scandinavië. In de zomermaanden bezoek ik graag de wat koelere landen. In het voor- en naseizoen de wat warmere landen. Zo is het voor Saga ook altijd fijn. Een rondreis door de Balkan staat ook nog op het wensenlijstje. 


Benieuwd waar Marloes en Saga deze week naartoe gaan? Je kunt hen volgen en contacten via Happy Hippie Campervan op Instagram en op Facebook.

Lees hier de andere verhalen uit de serie ‘Avonturiers aan het woord’.


2 reacties

Jannes Kuik · 26 februari 2021 op 20:29

Mooi verhaal Marloes.

Trijntje · 27 februari 2021 op 06:57

Wat ontzettend leuk Marloes! En wat een kleurrijk prachtig campertje.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *