Hoewel je je in Nederland natuurlijk uitstekend kunt vermaken met je hond, is het ook erg leuk om samen op reis te gaan in het buitenland. Het is dan wel handig om je even te verdiepen in de hondgerelateerde regels die in het land van bestemming gelden. En vergeet ook de landen waar je onderweg doorheen reist niet.

Reizen met je hond binnen de EU

In de hele EU gelden dezelfde drie regels waar je aan moet voldoen. Je hond moet:

  • in het bezit zijn van een Europees paspoort
  • gechipt zijn
  • ingeënt zijn tegen rabiës (minimaal 21 dagen voor de reis)

In sommige landen gelden aanvullende regels. In Frankrijk bijvoorbeeld ben je niet welkom met een stamboekloze Stafford, Tosa en/of Mastiff. En als je wel een stamboom hebt, gelden er strenge regels. In Duitsland is een autogordel of bench in de auto verplicht.

Reizen met je hond buiten de EU

Voor Europese landen die geen lid zijn van de EU kunnen extra regels gelden. Zo is het verplicht je hond door een dierenarts te laten ontwormen als je in Noorwegen vakantie wilt vieren en het Verenigd Koninkrijk mag je als hond alleen in via de tunnel vanuit Calais of bepaalde veerboten. Voor het Verenigd Koninkrijk komen er mogelijk nog meer aanvullende regels als de Brexit doorgaat. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de mogelijke gevolgen van de Brexit voor het meenemen van huisdieren op een rij gezet.

Check altijd vooraf de regels

Zorg ervoor dat je ruim voor je vertrek op de hoogte bent van de reisregels voor je hond. Je hebt dan genoeg tijd voor een bezoekje aan de dierenarts en eventuele noodzakelijke inentingen. Je kunt alle regels terugvinden op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG), zowel voor Europese landen als landen buiten Europa.

Als je één van onze reizen boekt hoef je dit natuurlijk allemaal niet zelf uit te zoeken. Wij informeren je dan geruime tijd van te voren over de hondenregels in het land van bestemming.

Categorieën: BlogVervoer

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *