Drenthe is de dunstbevolkte provincie van Nederland: weinig bebouwing dus, en veel natuur. Je kunt er uren zwerven door bossen en over heidevelden, zonder veel mensen tegen te komen. Een fijn gebied om samen met je hond twee dagen doorheen te wandelen.

Het niveau van dit mini-avontuur is: 1.

Nova voor de tent
Foto: Fabula Amoris Fotografie

Dit gaan we doen:

Op dag 1 verzamelen we om 11 uur bij station Beilen. We lopen in een rustig tempo zo’n 15 km naar de camping voor die nacht.

Op dag 2 lopen we na het ontbijt en nadat we allemaal weer bepakt en bezakt zijn door een bosrijke omgeving naar station Hoogeveen, het eindpunt van dit mini-avontuur. We lunchen ergens onderweg met onze zelf meegedragen lunch. Vanaf station Hoogeveen kun je met de trein terug naar huis, of naar je auto in Beilen.

Wanneer?

  • Zaterdag 4 & zondag 5 juli 2020 (aanmelden vóór 1 juni 2020)

Waar?

Het startpunt is station Beilen, en het eindpunt is station Hoogeveen. Je kunt dus met de trein komen of met je auto (die kun je gratis parkeren in de buurt van het station en laten staan tot de volgende dag).

Kosten

Het hele mini-avontuur kost 95 euro per persoon met hond. Hiervoor krijg je 2 dagen wandelplezier onder deskundige begeleiding, een overnachting, avondeten op zaterdag en een outdoor-lunch op zondag (wel zelf dragen).

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Zelf meenemen/regelen

  • Lunch voor zaterdag
  • Ontbijt voor zondag
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Backpack, tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar het startpunt en vanaf het eindpunt.

Huren tentje en slaapmat

Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond iets voor jullie is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het hele weekend. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Het mini-avontuur gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.