De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland, met bossen, heidevelden en stuifzandgebieden. We lopen twee dagen door dit afwisselende gebied, waar het op sommige plekken echt nog een beetje ‘wild’ voelt. ‘s Nachts slapen we op een natuurcamping in het bos.

Het niveau van dit backpackweekend is: 1.

Wandelen op de Veluwe. Foto’s: Fabula Amoris

Dit gaan we doen:

Op dag 1 verzamelen we om 11 uur bij een losloopgebied. Alle mensen en honden maken rustig kennis met elkaar en we eten nog even wat. Dan gaan we op pad, we hebben de rest van de dag om bij de camping te komen. We leggen in totaal zo’n 15 kilometer af. Na het avondeten is er nog ruim tijd om de mooie omgeving te verkennen, als je nog puf hebt. Daarna is het tijd om samen met je hond in je tentje te kruipen.

Op dag 2 lopen we na het ontbijt eerst een stuk door een stuifzandgebied, een heel mooi stukje Nederland! We lunchen ergens onderweg met een outdoormaaltijd en wandelen via bos en heide weer terug naar de auto. De afstand is net als op dag 1 ongeveer 15 kilometer.

Wanneer?

  • Vrijdag 10 & zaterdag 11 april 2020
  • Zondag 12 & maandag 13 april 2020
  • Zaterdag 22 & zondag 23 augustus 2020 (vol)

Waar?

Het start- en eindpunt zijn bij een losloopgebied onder Apeldoorn. Er is een ruime parkeerplaats waar je je auto kunt achterlaten tot de volgende dag. Met het OV is deze parkeerplaats ook te bereiken, maar je moet wel een stuk met de bus en nog 20 minuten wandelen.

Kosten

Het hele mini-avontuur kost 95 euro per persoon met hond. Inclusief wandelplezier onder deskundige begeleiding, een overnachting, avondeten op dag 1 en een outdoor-lunch op dag 2 (wel zelf dragen).

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Zelf meenemen/regelen

  • Lunch voor dag 1 (eten we op bij de auto)
  • Ontbijt voor dag 2
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Backpack, tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar en van de startlocatie

Huren tentje en slaapmat

Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond iets voor jullie is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het hele weekend. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Het mini-avontuur gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.