Wil je een keer proberen of backpacken en kamperen met je hond iets voor je is? Dan is een mini-avontuur iets voor jou!

We wandelen twee dagen (15 – 20 km per dag) en overnachten tussendoor op een natuurcamping. Al je spullen draag je zelf op je rug. Zo kun je ervaren wat het is om met je hond langere afstanden te lopen en te overnachten in een tentje.

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 organiseer ik zo’n mini-avontuur op de Veluwe. De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland, met bossen, heidevelden en stuifzandgebieden. We lopen twee dagen door dit afwisselende gebied, waar het op sommige plekken echt nog een beetje ‘wild’ voelt.

Wandelen op de Veluwe. Foto’s: Fabula Amoris

Dit gaan we doen:

Op zaterdag verzamelen we rond 11 uur bij een losloopgebied. Alle mensen en honden maken rustig kennis met elkaar en we eten nog even wat. Dan gaan we op pad, we hebben de rest van de dag om bij de camping te komen. Na het avondeten is er nog ruim tijd om de mooie omgeving te verkennen, als je nog puf hebt.

Op zondag lopen we na het ontbijt eerst een stuk door een stuifzandgebied, een heel mooi stukje Nederland! We lunchen ergens onderweg met een outdoormaaltijd en wandelen via bos en heide weer terug naar de auto.

Ik test tijdens dit mini-avontuur nieuwe stukjes route uit. Dit betekent dat ik nog niet alle perfecte pauzeplekken weet, en soms even wat langer op de kaart moet kijken voor de beste route.

Wanneer?

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019.

Kosten

Het hele mini-avontuur kost 45 euro per persoon met hond. Inclusief overnachting, avondeten op zaterdag en een outdoor-lunch op zondag (wel zelf dragen).

Zelf meenemen/regelen

  • Lunch voor zaterdag (eten we op bij de auto)
  • Ontbijt voor zondag
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Tent en overige slaapspullen
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar en van de startlocatie (je kunt je auto daar laten staan)

Vragen of aanmelden?

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór 16 september een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl. Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden.
Het mini-avontuur gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Op 16 september hoor je of het doorgaat.
Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.