Reizen met je hond organiseert wandel- en hardlooptochten voor mensen en hun hond, vaak back-to-basic in de natuur.

Reizen met je hond is opgericht door mij, Laurie, vanuit een behoefte aan activiteiten in de natuur waarbij honden (en de samenwerking tussen mens en hond) centraal staan. Ik wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de vrijheid en het geluk dat je ervaart als je samen met je hond back-to-basic op avontuur gaat in de natuur.

Ik hanteer de volgende uitgangspunten:

Je hond staat centraal

Dit is het allerbelangrijkste uitgangspunt. Ik organiseer geen activiteiten waarbij de hond mee ‘mag’; de activiteiten zijn specifiek gericht op je hond en op de samenwerking tussen jou en je hond. Bij alles wat ik organiseer houd ik de honden in gedachten en vraag ik me af hoe ik de situatie zo ontspannen mogelijk kan maken voor je hond. Ik probeer situaties te vermijden die stressvol kunnen zijn voor je hond. Ik houd zoveel mogelijk rekening met bepaalde gedragskenmerken of angsten van je hond. Ik verwacht van deelnemers dat ze tijdens de activiteit hun hond altijd centraal stellen, ook als dat betekent dat ze de activiteit moeten stoppen of aanpassen.

Ruimte voor je hond
Honden hebben ruimte nodig voor zichzelf, sommige meer dan andere. Ik let er bij groepsactiviteiten dus altijd goed op dat er voldoende afstand is tussen de honden. 

Aandacht voor je hond
Ook al lijkt jouw hond het alleen maar leuk te vinden om met andere honden te spelen, het kost je hond ook veel energie. Je hond kan daardoor tijdens een (meerdaagse) activiteit steeds vermoeider worden en dit uiten in frustratie richting andere honden, of juist hyper worden en niet meer goed kunnen rusten. Ik let tijdens alle activiteiten goed op het gedrag van je hond om dit te voorkomen. Daarbij heb ik natuurlijk wel jouw hulp en inzet nodig.

Kleinschalig

Reizen met je hond is een kleine en persoonlijke organisatie, ik ben zelf de begeleider bij alle activiteiten. Er gaan maximaal 5 honden mee per reis, met 1 begeleider per hond. Hierdoor kan ik iedereen persoonlijke aandacht geven. 

Het team achter Reizen met je hond

Laurie Ik heb een achtergrond in hospitality en communicatie en heb zelf veel gereisd. Ik ben Run Dog Trainer in opleiding en volg daarnaast de opleiding Backpacking Guide, om de tochten met Reizen met je hond nog beter te kunnen begeleiden. Met mijn hond Tinus ben ik regelmatig hardlopend en wandelend te vinden in de bossen of op het strand.

Tinus is een Spaanse mix met een grote passie voor graven. Dat hij hierbij niet vaak iets vangt maakt hem niks uit. Tinus is het liefst in de natuur. Nieuwe dingen vindt hij vaak een beetje eng, maar backpacken en kamperen vond hij meteen fantastisch.

Laurie en Tinus aan het canitrailen

Updates van Reizen met je hond ontvangen?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten? Volg Reizen met je hond dan op Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.