Reizen met je hond organiseert wandel- en hardlooptochten voor mensen en hun hond, vaak back-to-basic in de natuur.

Reizen met je hond is opgericht door mij, Laurie, vanuit een behoefte aan activiteiten in de natuur waarbij honden, en de samenwerking tussen mens en hond, centraal staan. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten ontdekken hoe leuk back-to-basic-avonturen met je hond zijn.

Tinus en ik

Ik hanteer de volgende uitgangspunten:

Je hond staat centraal

Dit is het allerbelangrijkste uitgangspunt. Ik organiseer geen activiteiten waarbij de hond mee ‘mag’. De activiteiten zijn specifiek gericht op je hond en op de samenwerking tussen jou en je hond.

Bij alles wat ik organiseer houd ik de honden in gedachten en vraag ik me af hoe ik de situatie zo ontspannen mogelijk kan maken voor je hond.

Ik houd zoveel mogelijk rekening met bepaalde gedragskenmerken of angsten van je hond. Ik let goed op het gedrag van je hond en geef tips en aanwijzingen. Ook organiseer ik workshops en schrijf ik blogs waarin je leert waar je op moet letten tijdens avonturen in de natuur. 

Zo zorgen we ervoor dat je hond een fijne vakantie heeft, waardoor je zelf volledig kunt ontspannen en genieten.

Ik verwacht van jou dat je tijdens een activiteit je hond altijd centraal stelt, ook als dat betekent dat je de activiteit moeten stoppen of aanpassen.

Backpacken of hardlopen in een onbekende groep kost je hond veel energie. Je hond kan daardoor tijdens een (meerdaagse) activiteit steeds vermoeider worden en dit uiten in frustratie richting andere honden, of juist hyper worden en niet meer goed kunnen rusten.

Ik let tijdens alle activiteiten goed op het gedrag van je hond om dit te voorkomen. Daarbij heb ik natuurlijk wel jouw hulp en inzet nodig. Lees in dit blog hoe je vermoeidheid herkent bij je hond.

Kleinschalig

Reizen met je hond is een kleine en persoonlijke organisatie, ik ben zelf aanwezig bij alle activiteiten. Er gaan maximaal 5 honden mee per reis, met 1 begeleider per hond. Met deze groepsgrootte kan ik alle mensen en honden genoeg persoonlijke aandacht geven. 

Is een groepje van vijf honden te groot voor jouw hond, maar wil of durf je ook niet alleen op pad? Meld je dan aan voor een individuele tocht. Ik begeleid jou en je hond op een avontuur, zodat je daarna alleen op pad kunt of misschien een groepje aandurft.

Goed verzorgd

Ik doe er alles aan om jou en je hond een mooi, leerzaam en veilig avontuur te laten beleven. Hierbij combineer ik mijn achtergrond in hospitality met kennis en vaardigheden op het gebied van hondengedrag, reizen en buitensport. 

Voor de kennis die ik (nog) niet heb kan ik altijd terugvallen op deskundige mensen met wie ik samenwerk. Zij weten alles over honden en outdooractiviteiten.

Het team achter Reizen met je hond

Ik, Laurie, heb een achtergrond in hospitality en communicatie en heb veel gereisd. Ik ben Run Dog Trainer in opleiding en volg daarnaast de opleidingen Hike & Survival Instructeur en Backpacking Guide, om de tochten van Reizen met je hond nog beter te kunnen begeleiden. Met mijn hond Tinus ben ik regelmatig hardlopend en wandelend te vinden in de bossen of op het strand.

Tinus is een Spaanse mix met een grote passie voor graven. Dat hij hierbij niet vaak iets vangt maakt hem niks uit. Tinus is het liefst in de natuur. Nieuwe dingen vindt hij vaak een beetje eng, maar backpacken en kamperen vond hij meteen fantastisch.