Wil je dit ook?

Begin dit jaar ging ik samen met Mathias van Fagus Outdoor een dagje packraften. Mét onze honden natuurlijk. Wat was dat tof! We organiseerden een paar maanden later een proeftocht om meer mensen en honden kennis te laten maken met deze activiteit. Dat was een groot succes! Zo groot, dat we dit najaar ons eerste echte Packraften-met-je-hond-avontuur organiseren.

Packraften met twee honden

We hadden zo'n leuke dag gisteren: we mochten mee proef-Packraften met hond! We wandelden eerst ruim twee uur door de natuur met een rugzak op. In die rugzak zat je packraft, die je op de opstapplaats heel makkelijk op kon blazen. Vervolgens mochten we het water op, zo spannend! Vooral de eerste paar minuten, het water stond wat hoger dan "normaal" vanwege de hevige regen van de avond ervoor. Na een wiebelig begin en even stunten met de peddels hoe alles werkte, was het zó gaaf. Prachtig om te doen.

Suzanne met Rajah & Noa

Praktische info

Dit avontuur organiseer ik samen met Mathias van Fagus Outdoor. Mathias begeleidt het packraften, ik begeleid het wandelen. We gaan met twee groepen op pad: als de ene groep wandelt is de andere groep aan het packraften en andersom. Dit heeft drie grote voordelen: we kunnen de groepsgrootte op deze manier klein houden, mensen en honden die uiteindelijk niet in de packraft kunnen of durven, kunnen mee terugwandelen met de andere groep én iedereen hoeft de packraft maar een klein stukje te tillen. 

Er is plek voor twaalf mensen en honden in totaal, We splitsen de groep in twee groepen van maximaal zes honden. Met deze groepsgrootte beperken we de hoeveelheid prikkels voor de honden en zo kunnen we alle honden en mensen voldoende persoonlijke aandacht geven.  De ene groep begint met packraften en wandelt daarna terug, de andere groep start met wandelen en dobbert daarna in de packraft terug naar de beginlocatie. 

Het avontuur vindt plaats op en om de rivier de Dommel, onder Eindhoven, en duurt van ongeveer 10 uur tot ongeveer 16 uur ‘s middags. Ik stuur je ruim voor vertrek de exacte startlocatie en starttijd, de paklijst en alle andere relevante informatie. De start- en aankomstlocatie zijn op dezelfde plek, dus je hoeft geen vervoer te regelen van het eindpunt naar je auto. 

Wandelen met packraft op je rug
De packraft opblazen

Is dit iets voor jou en je hond?

 • Jij en je hond zijn graag actief bezig in de buitenlucht
 • Je hebt zin in nieuwe ervaringen
 • Je hebt misschien nog nooit een activiteit op het water gedaan met je hond, maar je wilt het graag eens proberen
 • Een beetje uitdaging vind je leuk
 • Je hond is sociaal richting mensen en honden
 • Je hond is minimaal 1 jaar oud
 • Jullie kunnen (op het moment van de tocht) makkelijk 10 kilometer per dag wandelen

Dit is niet het juiste avontuur voor jullie als..

 • Je hond jonger is dan 1 jaar
 • Je hond niet op z’n gemak is in groepen
 • Je ernstige twijfels hebt of je hond zo’n packraft wel leuk vindt 
 • Je liever geen natte kleren krijgt 🙂

Wat krijg je van ons?

Als deelnemer van Packraften met je hond krijg je:

 • Een nieuwe ervaring samen met je hond, plus heel veel voor- en napret
 • Een hele dag plezier in de buitenlucht met gelijkgestemde hondenbaasjes
 • Een veilig avontuur met deskundige begeleiding
 • Een paklijst waarop precies staat wat je nodig hebt voor dit avontuur
 • Een packraft, peddel, zwemvest en pompzak voor gebruik op de dag zelf
 • Snacks voor jezelf en voor je hond
 • Een Avonturendagboek voor je hond, waarmee je terug kunt kijken op deze dag, en nieuwe avonturen kunt plannen!

En wat regel je zelf?

Dit is niet inbegrepen bij dit avontuur:

 • Vervoer naar en van de start- en eindlocatie
 • Geschikte kleding (wandelschoenen en kleren die nat mogen worden
 • Een zwemvest voor je hond (is ook niet noodzakelijk)
 • Lunch

Hoe werkt het?

Stap 1: reserveer je plekje

Dit doe je door dit avontuur te bestellen en te betalen.

Stap 2: vul de vragenlijst in

Na je aanmelding en betaling stuur ik je een vragenlijst. Hiermee beoordeel ik of het avontuur wel echt iets is voor jou en je hond. Geen zorgen: als we hierna besluiten dat je toch niet meegaat, krijg je je betaling meteen terug.

Stap 3: geniet van de voorpret!

Je hoeft nu alleen nog maar te genieten van het vooruitzicht dat je iets heel leuks gaat doen met je hond! Ik stuur je ruim voor het avontuur begint een paklijst en andere handige info. Bij vragen kun je me altijd even mailen.

Ben jij klaar voor dit avontuur met je hond?

Tinus in de packraft

Packraften met je hond

Ga zaterdag 23 oktober 2021 mee Packraften met je hond voor € 95,- per persoon met hond. 

Laurie en Tinus

Over mij

Hoi, ik ben Laurie, eigenaar van Reizen met je hond. Met mijn hond Tinus heb ik al heel wat mooie avonturen beleefd. Ik merkte dat andere hondenbaasjes dat ook wilden, maar niet goed wisten hoe ze dat moesten aanpakken en het toch ook een beetje spannend vonden in hun eentje. Daarom organiseer ik avonturen waarbij de honden centraal staan. Van backpacken tot canitrailen en packraften: ik vind het allemaal leuk en wil alle enthousiaste hondenbaasjes kennis laten maken met deze activiteiten.

Mathias en Sem van Fagus Outdoor

Over Mathias

Mathias is de eigenaar van Fagus Outdoor, waarmee hij inmiddels al vele packraft-tochten heeft georganiseerd. Toen niemand nog had gehoord van packraften was Mathias er al druk mee bezig, hij is inmiddels uitgegroeid tot de packraft-expert van België en Nederland. Naast packraft-instructeur is hij ook bioloog en bever-enthousiasteling. Hij kan je volop mooie verhalen over bevers vertellen terwijl jullie op het water dobberen.

Veelgestelde vragen

Ja, zeker! Er zijn maar weinig mensen die al eens hebben gepackraft met hun hond, dus dit weekend organiseren we juist om mensen en honden kennis te laten maken met deze activititeit. We wandelen in een rustig tempo en genieten onderweg van de omgeving, het is geen prestatietocht. 

Om de dag leuk te houden voor jezelf en voor je hond, hanteren we een paar richtlijnen. Je kunt je aanmelden voor dit packraft-avontuur je hond:

 • minimaal 1 jaar oud is
 • makkelijk 10 kilometer kan wandelen
 • sociaal is richting andere mensen en honden
 • niet meer dan 35 kilo weegt
 • niet bang is voor water

Zo’n dag met een vreemde groep mensen en honden, en dan ook nog in een vreemd drijvend ding stappen: voor sommige honden is het gewoon teveel. We nemen uitgebreid de tijd om de honden te laten wennen aan de packraft en er is geen tijdsdruk bij het instappen.
Als je hond echt niet wil instappen, of in paniek raakt, dan kun je ervoor kiezen om terug te wandelen met de andere groep. Je hoeft dus niet in je eentje terug.

Een zwemvest voor je hond is niet verplicht en het is ook niet altijd noodzakelijk. Ik raad het alleen aan als je hond niet goed kan zwemmen of als je bang bent dat hij in paniek raakt. 
Draagt je hond geen zwemvest? Zorg dan wel voor een goed Y-tuigje waaraan je je hond eventueel uit het water kunt trekken, mocht hij erin vallen of springen.

Ik werk volgens de visie van Rundog, wat onder andere betekent dat ik ontspanning en rust bij honden erg belangrijk vind. Sommige honden kunnen goed omgaan met de prikkels van een groep vreemde honden om zich heen, voor andere honden is dat lastiger. Voel je dus vrij om in het belang van je hond wat meer afstand te bewaren tot de groep.

Nee. Sterker nog: tijdens mijn tochten komen we zelden door een losloopgebied. Om de rust in de groep te bewaren is het vaak beter als alle honden aangelijnd blijven. Uit ervaring blijkt ook dat zo’n dag zonder loslopen al vermoeiend genoeg is voor de meeste honden. Omgaan met een groep vreemde honden en mensen, heel veel nieuwe geuren en geluiden en varen in een packraft: je hond krijgt genoeg prikkels te verwerken tijdens dit avontuur.

Dat kan. De prijs van deze dag geldt voor 1 persoon en 1 hond. Je kunt een plekje reserveren via de website, en als je me daarna dan even een mailtje stuurt dat jullie samen willen komen, dan stuur ik een aanvullend betaalverzoek voor de extra persoon.

Dat is mogelijk, maar hangt wel af van het soort honden. We hebben dit getest tijdens de proeftocht met twee middelgrote honden. Stuur me even een berichtje als je dit wilt, dan kunnen we samen kijken of het een goed idee is dat je twee honden meeneemt.

Het is nog heel onzeker hoe corona zich gaat ontwikkelen in 2021. Ik denk dat het in deze tijden helpt om iets leuks in het vooruitzicht te hebben en ik zou het zonde vinden als je vanwege corona besluit om niet te boeken. Daarom geef ik je de volledige betaling terug als het avontuur onverwachts toch niet door kan gaan in verband met coronamaatregelen.

Verder geldt voor annuleren het volgende: 
Als je zelf annuleert tot twee weken voor vertrek, dan krijg je 50% van je betaling terug. Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Het kan zijn dat ik het avontuur kort voor vertrek moet annuleren in verband met bijvoorbeeld gevaarlijke weersomstandigheden. In dat geval krijg je je betaling terug, minus € 20,- administratiekosten per persoon.

Maak mooie, nieuwe herinneringen samen met je hond