Uitleg niveaus

Ik hanteer drie niveaus om aan te geven hoe zwaar of hoe moeilijk een tocht is. Voor alle niveaus geldt dat een basisconditie is vereist. Dat betekent dat je zonder problemen een afstand 15-20 kilometer moet kunnen afleggen in een gemiddeld tempo (4-5 km per uur).

Tijdens de tochten lopen we in een rustig tempo en nemen we regelmatig pauzes, maar houd er rekening mee dat het wandelen door de zware backpack intensiever is dan je gewend bent.

Niveau 1

Voor mensen en honden die nog geen ervaring met kamperen en backpacken. Je hond en jijzelf kunnen wel 15-20 kilometer lopen op een dag.

Niveau 2

Voor mensen en honden die ervaring hebben met kamperen en/of backpacken en wat meer uitdaging zoeken of zin hebben in een wat langer avontuur.

Niveau 3

Voor mensen en honden die al ruim ervaring hebben met kamperen en backpacken en ook afstanden gewend zijn van 25-30 km per dag.

Verhuur tent en slaapmat

Als je meegaat op avontuur, maar je hebt nog geen backpackspullen, dan kun je ervoor kiezen om een tentje en slaapmat te huren bij Reizen met je hond. Ik verhuur geen backpacks, omdat het belangrijk is dat die echt goed bij je lichaam past en elk lijf weer anders is, en ik verhuur geen slaapzakken om hygieneredenen.

Het tentje weegt in totaal (inclusief stokken, haringen en grondzeil) ongeveer 2 kilo en is 2-persoons, dus heerlijk ruim voor jou en je hond. De slaapmat weegt 630 gram, is 5 cm dik en isoleert zeer goed. Ook geschikt voor koukleumen en zijslapers dus.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Het backpackweekend gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Betalen

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen of twijfel je of backpacken iets voor jou en je hond is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.