Heb je zin om een weekendje uit te waaien aan de Nederlandse kust? Het Zeelandse dorpje Domburg is heel geschikt voor een mini-vakantie samen met je hond. Je kunt er uren wandelen over het strand en in het bos en je hond is bijna overal welkom.

Domburg locatie op kaart
Domburg ligt op het eiland Walcheren in Zeeland

Accommodatie

In Domburg vind je relatief makkelijk accommodatie waar je hond welkom is. Dat is één van de redenen dat het zo’n fijne plek is om samen met je hond te bezoeken. Wacht alleen niet te lang met boeken, want Domburg is een populair vakantiedorp (met name bij Duitsers).

Je kunt overnachten in een vakantiehuis, een hotel of appartement, of op een camping. Vrijwel alle overnachtingsplekken liggen op loopafstand van het strand, omdat Domburg maar een klein dorp is.

Activiteiten met je hond

Rondom Domburg kun je je met je hond prima vermaken. Het strand is schitterend en uitgestrekt, en van 15 september tot 1 mei mag je hond op het hele strand loslopen. Buiten die periode, in het badseizoen, moet je even goed opletten op welk stuk strand je hond wel en niet mag komen. Meer informatie daarover vind je hier.

Over het strand kun je kilometers richting het zuiden lopen, naar de vuurtoren bij Westkapelle bijvoorbeeld. Richting het noorden kun je ook eindeloos wandelen over het strand, helemaal tot Neeltje Jans (als je écht lang wil wandelen..). Er zijn genoeg strandtenten waar je even kunt uitrusten en wat kunt eten. Bij de meesten zijn honden van harte welkom.

Direct naast het strand ligt een mooi duingebied, waar je ook fijn kunt wandelen. Je moet je hond hier wel aanlijnen. Aan de noordkant van Domburg vind je achter het duingebied een bos met een uitgebreid netwerk aan wandelpaden en een heus kasteel waar je op het terras een kopje koffie kunt drinken.

Als je hond van zwemmen houdt zit je helemaal goed in Domburg. Hij kan overal zo de zee in springen 🙂

Spelen op het strand!

Hondenvrienden

In Domburg komen opvallend veel mensen met honden. Als je hond het leuk vindt om met andere honden te spelen, dan heeft hij hier de tijd van z’n leven. Op het strand zijn altijd wel hondenmaatjes te vinden en er is genoeg ruimte om flink te ravotten. Zo heb je aan het eind van de dag een hele tevreden en slaperige hond 🙂

Ben jij wel eens in Domburg geweest met je hond? Wat vond je ervan?

Categorieën: Alle blogsInspiratie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *