Eerder dit jaar bracht Ruffwear nieuwe modellen hondenrugzakjes uit, waaronder het Switchbak Harness. Door de naam lijkt het een gewoon tuigje, maar het is een kleine hondenrugzak.

De rugzak is gebaseerd op het Front Range tuigje van Ruffwear, terwijl de andere rugzakken van Ruffwear zijn gebaseerd op het Webmaster tuig. Hierdoor is de borstband van het Switchbak harness breder dan bij de andere hondenrugzakken van Ruffwear. De vakken aan de zijkant zijn een stuk kleiner dan veel andere rugzakmodellen van Ruffwear, zoals je hier kunt zien:

Lady bij meer_Switchbak Harness

Hester heeft het Switchbak Harness nu een paar weken in gebruik en deelt in dit blog haar ervaringen.

Het Switchbak Harness: een kleine, gestroomlijnde hondenrugzak

“Ik heb sinds een tijdje de Switchbak Harness voor mijn hond Lady. First things first: wij zijn er superblij mee! Lady is smal gebouwd met lange dunne benen en ik vind haar lichaam niet geschikt om veel gewicht te dragen. Ik wil dus geen grote rugzak voor haar. Ik vind het wél fijn als ze tijdens lange wandelingen een veilig en comfortabel tuig draagt en dit rugzakje leek me dan ook perfect: het is een gestroomlijnd model met kleine zakjes, genoeg ruimte om iets in op te bergen en de rugzak heeft een handvat.

Lady draagt maat S en die heeft aan beide kanten 1,5 liter inhoud. Precies genoeg voor poepzakjes, een halsband, een energiereepje en een riem. De flexibele waterflessen van 0,6 liter, van Ruffwear, passen ook precies in de vakken.”

Voordelen

 • De pasvorm is bij Lady heel mooi. Het rugzakje heeft voldoende afstand achter de oksels en nu na meerdere lange wandelingen merk ik nergens irritatie. Hij gaat niet scheef hangen.
 • Het Switchbak Harness heeft een borstband en een buikband. Er is ook een vakje waar de buikband in kan worden weggestopt, je kunt hem daardoor ook met alleen de borstband gebruiken
 • De rugzak heeft aan beide kanten een buckle zodat je hem alleen over het hoofd van je hond hoeft te doen en geen benen door gaten hoeft te wurmen.
 • Er zit een handvat op de rugzak om je hond te helpen bij obstakels.
 • De rugzak is gemaakt van degelijk materiaal, zoals eigenlijk alle producten van Ruffwear.
 • De prijs van de rugzak valt mee, zeker vergeleken met de andere rugzakjes van Ruffwear.

Nadelen

 • De rugzak bedekt een groot deel van de rug, wat bij heel warm weer niet ideaal is.
 • Er is geen verstelmogelijk op de band tussen de voorpoten, dus de pasvorm is minder goed af te stellen dan bij de andere rugzakjes van Ruffwear.
 • Er zitten weinig reflecterende details op het Switchbak Harness voor in het donker. Er is wel een lus voor een lampje.

Je kunt Hester en Lady volgen op Instagram: @le.bus.magique en @ladythepodenco

Waar kun je het Switchbak Harness kopen?

De nieuwe rugzakjes zijn in Nederland via een aantal online winkels te koop. Om te weten welke maat bij jouw hond het beste past, moet je de borstomvang van je hond opmeten, rondom de ribbenkast. De maatvoering is als volgt:

 • XS: 43-56 cm
 • S: 56-69 cm
 • M: 69-81 cm
 • L/XL: 81-107 cm

Wil je weten of de rugzak goed zit bij jouw hond? Volg dan deze stappen.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *