Op zaterdag 24 april deed ik praktijkexamen voor mijn opleiding Trainer Canicross van Run Dog. Eerder dit jaar had ik het theorie-examen al gehaald, dus dit was de allerlaatste stap voor de afronding van de opleiding. En ik ben geslaagd! Ik mag mijzelf nu gecertificeerd Run Dog Trainer Canicross noemen.

Logo Run Dog Trainer

Wat is canicross?

Canicross is een sport waarbij je samen met je hond off road hardloopt. Je doet dit als team: je hond loopt voor je uit en jullie werken samen om de beste resultaten te behalen. Het doel is hierbij zeker niet altijd om zo snel mogelijk te lopen. Je focust vooral op een goede samenwerking met je hond, waarbij het belangrijk is dat je hond rustig en ontspannen is. Let op: hardlopen met je hond naast je, of loslopend bij je in de buurt, is dus geen canicross. Dat betekent niet dat het niet goed of niet leuk is, het is alleen niet de sport waar ik hier over schrijf. Meer informatie over de sport canicross vind je op de website van Run Dog.

Is canicross hetzelfde als canitrail?

De basis van canicross en canitrail is hetzelfde: je hond loopt voor je uit met lichte spanning op de lijn en jullie werken samen als team. Het verschil is dat bij canicross de focus ligt op relatief korte afstanden die je samen met je hond zo snel mogelijk aflegt. Bij canitrail loop je langere afstanden en daarbij is genieten van de omgeving soms belangrijker dan de snelheid. De lessen die ik verzorg behandelen de basis van canicross, waarmee je dus ook kunt gaan canitrailen.

Master Trainer Canicross en eigenaresse Run Dog Rosine Verkleij
Master Trainer Canicross en eigenaresse Run Dog Rosine Verkleij

Wat doet een Run Dog Trainer Canicross?

Als gecertificeerd Run Dog Trainer Canicross mag ik lesgeven aan beginnende en ervaren canicrossers en canitrailers. Dit kunnen workshops zijn van een paar uur, maar ook lestrajecten van een paar weken achter elkaar. Als Run Dog Trainer werk ik volgens de visie van Run Dog, wat betekent dat het welzijn van je hond voorop staat. Tijdens de lessen en workshops houd ik rekening met de mentale en fysieke gesteldheid van je hond, zodat je hond een positieve ervaring heeft en graag samen met jou blijft hardlopen.

Canicross-workshops in 2021

Het canicross-seizoen loopt van september tot en met mei. In de zomermaanden is het te warm voor de honden. Mijn eerste workshops plan ik daarom dit jaar vanaf september, in de buurt van Den Haag. Houd de website en/of social media in de gaten voor de data!


1 reactie

Paulien · 22 mei 2021 op 19:47

Jeeej, gefeliciteerd, superleuk!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *