Tinus is vandaag 7 jaar geworden. Althans, volgens zijn paspoort. Ze hebben maar wat gegokt, toen hij binnen werd gebracht in het asiel in Spanje. Als het klopt, dan was hij ongeveer 1,5 jaar oud toen hij van straat werd geplukt. En 3,5 jaar toen hij uiteindelijk zijn thuis vond bij mijn vriend en mij. Hij is nu dus precies de helft van zijn leven bij ons. 

Tinus snapte in het begin weinig van het leven binnenshuis. Gordijnen: eng. Open deuren: paniek. Mijn vriend: doodsangst. Langzaam leerde hij wat wij normaal vinden in huis. Dat de meeste dingen niet eng zijn. En dat mijn vriend fijn is om mee te spelen en te knuffelen.

Gelukkig was Tinus buítenshuis vanaf de allereerste dag ontspannen. We deden hem een plezier met lange wandelingen. Voor hem waren dat de uren dat hij even geen stress had. Dit heeft me enorm geïnspireerd om avonturen met hem te gaan ondernemen, en om uiteindelijk Reizen met je hond op te richten.

Dankjewel Tinus.

Dit blog is ter ere van Tinus’ 7de verjaardag. Een bonusblog. Niet over backpacken met je hond, maar over mijn eigen hond, de leukste hond van de hele wereld, net als die van jullie allemaal. Dit zijn 7 weetjes over Tinus.

1. Tinus is geen mensenhond

Als je Tinus ontmoet is de kans groot dat hij je compleet negeert. Niks persoonlijks, hij heeft gewoon niet zoveel met mensen. Eigenlijk zijn er maar 5 mensen die zijn aandacht krijgen: mijn vriend en ik, gelukkig, mijn zus, Sanne van de uitlaatservice en vriendin Annemieke. Sorry voor de rest van de mensheid, maar hiermee zit zijn inner circle vol.

2. Tinus lust alles

En hij eet ook alles. Dat is fijn met voer en snacks, maar minder fijn als we in het stadsbos wandelen. 

Tinus eet alles, behalve bij stomme spelletjes.

3. Hij is een graafmachine

Gaten graven is zijn passie. Het doel is meestal muizen vangen, maar dat doel bereikt hij zelden. De enkele keer dat hij per ongeluk een muis te pakken heeft legt hij de muis netjes naast de kuil en graaft snel verder. Op dit punt zit ik opgezadeld met een halfdode muis die ik uit zijn lijden moet verlossen. Ellende.

4. Lady is zijn beste vriendin

Lady The Podenco is Tinus’ BFF en partner in crime bij het kuilen graven. Lady mag bij hem in z’n mand, ze mag z’n speeltjes afpakken en z’n plekje inpikken. Geen probleem. Lady is the best.

5. Tinus heeft een navelbreuk

Op de plek van zijn navel heeft Tinus een zachte bult. De buikwand is niet helemaal goed gesloten na de geboorte. Niet ernstig, maar je moet het wel in de gaten houden. Tinus’ navelbreuk is gelukkig al jaren stabiel en hij heeft er geen last van.

6. Hij is een ochtendhond

Vanaf het moment dat we ‘s morgens opstaan stuitert Tinus door het huis. Hij heeft altijd zin om naar buiten te gaan. We beginnen de dag dus altijd vrolijk, sinds Tinus bij ons is. De ochtendwandelingen zijn mijn favoriet.

7. Tinus laat hele smerige scheten

Ik overdrijf niet. Hij heeft er zelfs een tag voor gekregen. Een keer was het zo erg dat ik even de auto uit ging om iets weg te brengen, terugkwam en echt niet begreep hoe ik in die lucht had kunnen ademen. De stank is afhankelijk van wat hij die dag gegeten heeft, zie puntje 2. 

Gefeliciteerd Tinus!
Op nog minstens 7 avontuurlijke jaren samen.

Categorieën: Alle blogsInspiratie

2 reacties

Hester · 1 mei 2020 op 17:14

Hiep hiep hoeraaa! Gefeliciteerd lieve Tinemans! Lady en ik missen jouw blije bekkie allebei en we hopen dat we snel weer samen nieuwe avonturen kunnen gaan beleven 😘

Annemieke · 2 mei 2020 op 12:45

Hey Tinus, een dag te laat maar niet minder gemeend: gefeliciteerd!!!!! Jouw baasje heeft je heel goed omschreven zo 🙂 Ik hoop je snel weer te zien en met je op avontuur te gaan….. en dan knuffelen we stiekem zonder dat Keesje het ziet 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *