Het Langste Natuurpad van Nederland, zo heet de wandelroute van Delfzijl in Groningen naar Goirle in Noord-Brabant. De wandelroute van 459 km loopt dwars door Nederland, over stille zandpaden en landweggetjes, door de mooiste natuur. Langs dit relatief nieuwe wandelpad zijn 136 natuurhotspots: plekken met een interessant landschap en/of bijzondere dieren of planten.

Je kunt deze hele route samen met je hond lopen! Ik heb de wandelroute verdeeld in drie delen van 6 dagen. Het eerste deel staat gepland voor 2020, deel 2 en deel 3 lopen we in 2021.

Deel 1 (noord) loopt van Delfzijl naar Hoogeveen.
Deel 2 (midden) loopt van Hoogeveen naar Arnhem (gepland voor 2021).
Deel 3 (zuid) loopt van Arnhem naar Goirle (gepland voor 2021).

Het niveau van deze trektocht is: 3. De etappes zijn 25-30 km per dag en je loopt steeds 6 dagen achter elkaar.

Dit gaan we doen:

Op dag 1 verzamelen we om 11 uur bij station Delfzijl, het beginpunt van deze trektocht. We lopen de eerste etappe en eindigen bij een kleinschalige camping.

Op dag 2 t/m dag 5 lopen we elke dag ongeveer 25 kilometer, tot we op de slaapplek voor die nacht zijn. We lopen door de mooiste natuurgebieden van Groningen en Drenthe.

Op dag 6 lopen we de laatste etappe van deel 1, en eindigen we bij station Hoogeveen.

Wanneer?

  • Donderdag 10 t/m dinsdag 15 september 2020 (aanmelden vóór 1 mei 2020)

Waar?

Het startpunt is station Delfzijl, en het eindpunt is station Hoogeveen. Je kunt dus met de trein komen of met je auto (die kun je gratis parkeren in de buurt van het station). Je kunt ook je auto bij het eindpunt parkeren.

Kosten

Per week betaal je 295 euro per persoon met hond. Ga je alle drie de weken mee? Dan betaal je in totaal 750 euro p.p. (verrekening als je je aanmeldt voor deel 3 in 2021). Je krijgt hiervoor heel veel (wandel)plezier onder deskundige begeleiding, alle overnachtingen en snacks voor je hond en voor jezelf. Voor de maaltijden geef ik je informatie waar je langs de route inkopen kunt doen. Ik geef je advies over de voorbereiding en je ontvangt een uitgebreide paklijst.

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Zelf meenemen/regelen

  • Eten voor onderweg (er zijn meerdere inkoopmogelijkheden onderweg)
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Backpack, tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar het startpunt en vanaf het eindpunt.

Huren tentje en slaapmat

Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond iets voor jullie is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 50 euro voor de hele week. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl, met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 3 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
De trektocht gaat door bij 2 of 3 aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.