Deze trektocht is een vreemde eend in de bijt. Dit is namelijk niet alleen een avontuurlijke tocht in een mooie, wilde omgeving in het buitenland, het is ook de eindopdracht waarmee ik mijn opleiding tot Backpacking Guide afrond.

We trekken met onze honden 6 dagen lang door de semi-wildernis, waarbij ik als echte outdoorgids zal optreden. Van tevoren zet ik de route uit en bepaal ik de overnachtingsplekken, en tijdens de tocht navigeer ik ons door het landschap. Ik observeer en registreer de omgeving nauwkeurig. Het wordt een intensieve trektocht, dus ervaring met backpacken en kamperen is vereist.

Het niveau van dit backpackweekend is: 3.

Dit gaan we doen:

We vertrekken op zaterdag naar een gebied buiten Nederland, waar we overnachten op een camping of in een eenvoudige hut.

Van zondag tot en met vrijdag trekken we door het gebied. We overnachten in tentjes en koken op eenvoudige kookstelletjes en waar het kan op open vuur. Op vrijdagavond zijn we terug bij ons beginpunt. Als alles goed gaat 馃槈

Op zaterdag vertrekken we weer richting Nederland.

Wanneer?

  • Zaterdag 13 juni t/m zaterdag 20 juni 2020 (aanmelden v贸贸r 1 maart 2020)

Waar?

De locatie wordt op z’n vroegst begin 2020 bekend.

Kosten

Omdat dit voor mij een opdracht is, vraag ik geen vaste prijs, maar alleen een onkostenvergoeding. Dat betekent dat je alles zelf betaalt: je reis, je overnachtingen, je eten, je materiaal.. Hoeveel de week gaat kosten kan ik dus nu nog niet precies zeggen, maar reken op 150-200 euro voor eten en overnachtingen, en 300-500 euro reiskosten (afhankelijk van de locatie, verbruik auto, wel/niet carpoolen etc.)

Zelf meenemen/regelen

  • Alle maaltijden voor jezelf
  • Alle maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Backpack, tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar en van de startlocatie

Huren tentje en slaapmat

Ik verhuur lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 50 euro voor de hele week. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Aanmelden

Durf je het aan om mee te gaan op dit avontuur? Stuur dan v贸贸r de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 3 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Deze week gaat door bij 2 of 3 aanmeldingen.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.