Moeten mijn hond en ik een goede conditie hebben om mee te kunnen op avontuur?

Voor zowel de beginners- als gevorderdentochten is een goede basisconditie vereist. Met een goede basisconditie kun je genieten van de tocht, in plaats van dat het teveel een zware prestatie wordt. Je hoeft niet per sé ervaring te hebben met backpacken of kamperen met je hond. Als je twijfelt of jullie een tocht aankunnen, neem dan even contact met me op.

Ik wil wel mee met een backpacktocht, maar kan geen zware rugzak tillen, is dat een probleem?

Als je wel een rugzak kunt tillen, maar niet een te zware, dan kunnen we kijken of we ervoor kunnen zorgen dat je rugzak zo licht mogelijk blijft. Als je helemaal geen rugzak kunt tillen is een backpacktocht misschien niet de beste optie voor je.

Ik wil wel een keer mee met een backpacktocht, maar heb zelf nog geen goed lichtgewicht materiaal voor onderweg. Heb je materiaal te leen of te huur?

Ik kan me voorstellen dat je niet meteen veel geld wilt uitgeven aan lichtgewicht backpackspullen als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond wel iets voor je is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes en slaapmatjes. Meer informatie hierover vind je hier.

Geef je advies over hondenspullen, zoals een slaapzak of een hondenrugzak?

Als je meegaat op avontuur help ik je graag met het uitzoeken van goed materiaal voor je hond en voor jezelf. Ik verkoop zelf (nog) geen materiaal.

Moet mijn hond goed overweg kunnen met andere honden om mee te kunnen op avontuur?

Je hond moet sociaal gedrag vertonen richting andere honden en richting mensen. Als je hond niet graag bij andere honden en/of mensen in de buurt is, bedenk dan of een groepstocht wel een goed idee is. Je doet je hond er waarschijnlijk geen groot plezier mee. Ik bied om deze reden ook individueel begeleide tochten aan. Neem contact met me op voor meer informatie.

Is er een minimale leeftijd om mee te kunnen op avontuur?

Je moet zelf minimaal 18 jaar zijn, en je hond minimaal 1 jaar. Verder moeten jullie allebei een goede basisconditie hebben.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan even contact met me op, ik beantwoord je vraag graag persoonlijk.