Vorig weekend vond het Buitenweekend met je hond plaats! Een weekend vol natuur, honden & lekker eten. Hieronder een verslag aan de hand van de story die ik eerder op Instagram plaatste.

Ik organiseerde dit weekend samen met Iris van Wie Weet Waar Iris en Mischa van Hiking Viking Adventure Trails. Iris is outdoorchef en was Hoofd Eten gedurende de twee dagen. Dankzij haar aten we zelfgebakken brood, curry, brownies en zelfs een op kampvuur gebakken appeltaart. We gingen allemaal een kilootje zwaarder weer naar huis.

Met behulp van de uitgewerkte recepten konden de deelnemers ook zelf aan de slag. Er werd druk gesneden, geroerd en gekneed, en een van de deelnemers bleek behendig in het ‘slachten’ van een bloemkool: met behulp van een groot mes hakte ze de buitenste bladeren in no-time van de bloemkool af. Een techniek om thuis alleen uit te proberen als je een grote keuken hebt zonder familieleden in de buurt.

Mischa is ecoloog en natuurgids, en nam de groep mee de heide op en de bossen in. Hij vertelde over dierensporen, pootafdrukken en natuurlijk over zijn grote passie: vleermuizen. Met zijn meegebrachte ‘offline powerpoint’ en gipsen pootafdrukken werd het een leerzame wandeling!

De deelnemers sliepen allemaal in kleine tentjes, samen met hun hond. Voor veel van hen was dat de allereerste keer, dus best spannend. Maar alles ging goed, de honden hebben allemaal lekker geslapen en hebben de prikkels van de drukke dag verwerkt, de mensen lagen soms wat langer wakker 🙂

De volgende ochtend stookten we de vuurtjes weer vroeg op en zorgden we voor koffie en ontbijt voor de deelnemers, die langzaamaan uit hun tentjes kropen. Terwijl de tentjes opdroogden in de opkomende zon, leerden de deelnemers alles over kaartlezen en coördinaten, waarna ze op pad gingen voor een speurtocht op de hei.

Toen ze na anderhalf uur allemaal nĂ©t voor de deadline weer binnen waren sloten we het weekend af met lunch-muffins, een prijs voor de speurtochtwinnaar en natĂșĂșrlijk met een flinke zak snacks voor de hondjes. En daarna was het echt tijd om naar huis te gaan, op de bank te ploffen en na te genieten van een fijn weekend buiten.

Wil jij ook een keer zo’n Buitenweekend met je hond beleven? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief, dan krijg je meteen bericht als er nieuwe data bekend zijn.

Categorieën: Alle blogsInspiratie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *