Als je gaat backpacken met je hond, dan moet je rekening houden met wat extra bagage. Een van de dingen die je speciaal voor je hond moet meenemen is een drinkbak voor onderweg en voor op de slaapplek. Gelukkig zijn er drinkbakken te koop die je makkelijk in of aan je backpack kunt meenemen. Hieronder zet ik een aantal lichte, opvouwbare drinkbakken op een rij die in Nederland te koop zijn.

Beco Pets Travel Bowl

Tinus drinkt uit de Beco Pets Travel Bowl (small)

Dit was de eerste opvouwbare drinkbak die ik kocht en ik heb er veel plezier van gehad. Helaas begon de bak na ongeveer 2 jaar te scheuren op de vouwranden. Ik gebruikte hem zowel als drinkbak en voerbak, dat werkte prima. Je hebt een medium of large nodig als je een grote hond hebt, of een hond die niet uit kleine bakjes kan drinken, maar anders zou ik voor de small gaan. Die is lekker licht, en groot genoeg om uit te drinken en te eten voor de middelgrote hond.

Je vindt de Beco Pets Travel Bowl onder andere hier. Prijs: € 5,50 – € 13,50.

Ruffwear Trail Runner Bowl

Mijn nieuwste aankoop is de Ruffwear Trail Runner Bowl: een heel licht en klein pakketje dat je kunt uitvouwen tot een drinkbak. Door het kleine formaat kan ik hem overal instoppen of aanhangen. Zo kan ik altijd snel bij Tinus z’n drinkbak. De bak is uitgevouwen groot genoeg om ook als voerbak te gebruiken. Er is één maat, en hij wordt geleverd zonder karabijnhaak.

Je vindt de Ruffwear Trail Runner Bowl onder andere hier. Prijs: € 18,95.

Ruffwear Quencher

Alweer een wat ouder modelletje van Ruffwear, maar nog steeds een goed product. Licht en opvouwbaar. Qua inhoud kun je tijdens een backpacktocht toe met een small (= 0,75 liter), maar vanwege de grootte van de opening koop je voor een gemiddelde hond het beste een medium Quencher. Er zit een lusje aan de drinkbak, maar je krijgt er geen karabijnhaak bij.

Je vindt de Ruffwear Quencher onder andere hier. Prijs: € 20,00.

Pet Paws opvouwbare drinkbak

De PetPaws drinkbak is handig qua ontwerp en afmetingen en is ook heel budgetvriendelijk. Het is een opvouwbaar bakje van siliconen, vergelijkbaar met de Beco Pets Bowl. Er zit standaard een karabijnhaak aan bevestigd, zodat je de drinkbak makkelijk aan je tas kunt haken. Leuk detail: PetPaws is een Nederlands bedrijf.

Je vindt de PetPaws drinkbak onder andere hier. Prijs: € 5,25.

Kurgo Mash n’ Stash en de Kurgo Collaps a Bowl

Kurgo heeft een aantal drinkbakken voor onderweg gemaakt. De Mash ’n Stash en de Collaps a Bowl zijn beide ‘induwbare’ drinkbakken, gemaakt van siliconen. Allebei inclusief karabijnhaak voor een makkelijke bevestiging aan je backpack.

Je vindt de Kurgo Mash ’n Stash hier. Prijs: € 9,95.
Je vindt de Kurgo Collaps A Bowl hier. Prijs: € 14,00.

Kurgo Zippy Bowl

De Kurgo Zippy Bowl heeft een origineel ontwerp: je vouwt de drinkbak op tot een pakketje. Ook weer met karabijnhaak voor aan je backpack. Voor een backpacktocht is hij wel groter dan noodzakelijk: de Zippy Bowl heeft een inhoud van 1,5 liter.

Je vindt de Kurgo Zippy Bowl onder andere hier. Prijs: € 9,95.

Hurtta Fountain Bowl

Zelfde principe als de Zippy Bowl van Kurgo, alleen deze heeft een inhoud van 1 liter. Heel handig voor tijdens het backpacken en kamperen. Ook weer inclusief karabijnhaak.

Je vindt de Hurtta Fountain Bowl onder andere hier. Prijs: € 22,75.

Welke drinkbak heb jij?

Er bestaan natuurlijk nog veel meer modellen, maar dit zijn de bekendste en handigste opties voor een backpacktocht waarbij gewicht en pakformaat belangrijk zijn. Welke drinkbak heb of wil jij? Mis je nog een drinkbak in dit rijtje? Laat ’t weten in een reactie!

Een drinkbak voor je hond staat natuurlijk op onze paklijst voor ‘Backpacken met je hond’. Je krijgt de volledige paklijst als je je aanmeldt voor een van onze avonturen.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *