In Drenthe vind je heel veel mooie natuurgebieden. We wandelen tijdens de winteravonturen door een gebied in het noorden van Drenthe, op de grens met Groningen. We lopen (in misschien wel winterse omstandigheden) twee dagen lang door de natuur, en overnachten op een camping. De afstanden zijn ongeveer 15 km per dag. Omdat het koud kan zijn is het noodzakelijk dat je ervaring hebt met het wandelen van deze afstanden, en ervaring hebt met kamperen.

Het niveau van dit mini-avontuur is: 2.

Nova voor de tent
Foto: Fabula Amoris Fotografie

Dit gaan we doen:

Op dag 1 verzamelen we om 11 uur bij een losloopgebied tussen Assen en Groningen. We lopen door een bosrijk gebied in een rustig tempo zo’n 15 km naar de camping voor die nacht. Het kan koud zijn, vooral ‘s avonds, dus we eten en drinken goed en zorgen dat we helemaal warm zij voordat we in onze tent gaan slapen.

Op dag 2 lopen we na het (warme) ontbijt terug naar het beginpunt, wel via een andere route natuurlijk. We lunchen ergens onderweg met onze zelf meegedragen lunch.

Wanneer?

  • Zaterdag 22 & zondag 23 februari 2020 (VOL)
  • Zaterdag 21 & zondag 22 november 2020 (aanmelden vóór 3 oktober 2020)
  • Zaterdag 19 & zondag 20 december 2020 (aanmelden vóór 7 november 2020)

Waar?

Het start- en eindpunt is een losloopgebied tussen Assen en Groningen. Het gebied is helaas niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kosten

Het hele mini-avontuur kost 95 euro per persoon met hond. Inclusief twee dagen wandelplezier onder deskundige begeleiding, een overnachting, avondeten op zaterdag en een outdoor-ontbijt op zondag (wel zelf dragen).

Bij het boeken betaal je de helft van dit bedrag als aanbetaling, de rest ontvang ik graag uiterlijk een maand voor vertrek. Bij annulering tot twee weken voor vertrek betaal je 50% van het totale bedrag (gelijk aan de aanbetaling). Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Zelf meenemen/regelen

  • Lunch voor dag zaterdag en zondag
  • Maaltijden voor je hond
  • Snacks voor je hond en voor jezelf
  • Backpack, tent en overige slaapspullen (je kunt een tentje en slaapmatje huren, zie hieronder)
  • Alle spullen die je verder nodig hebt (kleding, toiletspullen, etc.). Je ontvangt een paklijst en tips.
  • Vervoer naar het startpunt en vanaf het eindpunt.

Huren tentje en slaapmat

Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond iets voor jullie is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het hele weekend. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Aanmelden

Wil je mee? Leuk! Stuur vóór de uiterste aanmelddatum een mailtje naar info@reizenmetjehond.nl met daarin je naam en leeftijd, en ook de naam, leeftijd en het ras van je hond. Geef duidelijk aan voor welke tocht je je wilt aanmelden.

Er is plek voor maximaal 5 mensen en honden. Ik verwerk de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Het mini-avontuur gaat door bij 3 of meer aanmeldingen. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoor je of het doorgaat.

Vragen?

Heb je vragen over de benodigde spullen voor deze wandeltocht of twijfel je of dit iets voor jou is? Je kunt me altijd even mailen of bellen.