Ga jij weleens op avontuur met je hond? Of komt het er vaak niet van, door gebrek aan tijd, geld of energie? Dan ga ik je op weg helpen. In dit blog lees je namelijk over zes microavonturen met je hond.

Microavonturen zijn échte avonturen, maar dan minder lang, waardoor je ze dus gewoon in een middagje of zelfs tussen twee werkdagen kunt uitvoeren. Je hoeft ze niet lang van tevoren te plannen en veel microavonturen zijn helemaal gratis. 

Microavonturen zijn hip

Het lijkt wel of iedereen het ineens over microavonturen heeft tegenwoordig. Althans, in mijn internet-bubble. Ik vind het een leuke ontwikkeling: niet meer wachten tot je drie weken vrij bent in de zomer, maar gewoon op woensdagavond je picknickspullen pakken en buiten eten, met je blote voeten in het gras. Vakantiegevoel gegarandeerd.

Zelf ging ik vorige week op microavontuur naar een camping in de buurt. Na werktijd pakten we snel alle kampeerspullen in, reden naar de kampeerplek, en installeerden ons met pasta en een biertje in het gras. Heerlijk. En heel leuk om samen met je hond te doen.

Heb je zin gekregen om er samen met je hond op uit te trekken? Hier zijn zes ideeën voor een microavontuur met je hond.

Kamperen

Dit microavontuur mag natuurlijk niet ontbreken op deze website. Tijdens de mini-avonturen en backpackweekenden gaan we wandelen en kamperen, maar samen met je hond in een tentje slapen is al een avontuur op zich. De omgeving maakt niet zoveel uit: rijd of wandel naar een camping in de buurt, of zet je tent gewoon op in je tuin. In een tent slapen geeft mij elke keer weer een instant vakantiegevoel. Als je thuiskomt voelt het alsof je van een vakantie terugkomt, ook al was het maar één nachtje.

Tip: Breid je avontuur uit door ‘s avonds bij de tent je eten klaar te maken, en/of ‘s ochtends in het gras te ontbijten.

Picknicken

Ik vond het woord picknicken altijd een beetje suf klinken. Ik zag rieten mandjes en bloemetjeskleden voor me, en zelfgemaakte smoothies en driedubbele sandwiches. Daardoor werd picknicken in mijn hoofd iets moeilijks, waar veel voorbereiding voor nodig was. Maar dat is natuurlijk onzin. Picknicken kan heel simpel zijn, en je kunt het prima last-minute plannen. Bovendien is het een hele leuke activiteit om samen met je hond te doen.

Pak een tas in met een kleedje, lekker eten & drinken en snacks voor je hond. Zoek een leuke plek in de natuur waar je hond kan spelen, en waar jij kunt ontspannen met een muffin en thee uit je thermosfles. 

Tip voor een extra avontuurlijk gevoel: doe eens een ontbijt-picknick, voordat je werkdag begint. Dan heb je je dosis natuur en avontuur al gehad voordat de dag écht begint.

Wildzwemmen

Houdt je hond van zwemmen? Dan is samen zwemmen een heel leuk microavontuur! Spring samen met je hond in de zee of in een meertje.

Voor dit microavontuur heb je maar een paar uurtjes nodig. Het kan zelfs na een werkdag. Samen zwemmen en lekker moe worden, en dan naar huis om te eten en op de bank te crashen met een tevreden avontuurlijk gevoel.

Varen

Dit mini-avontuur kost misschien wat geld en iets meer voorbereiding, als je geen bootje in je tuin hebt liggen. Huur een roeibootje, een kano, of een SUP-board, en peddel samen met je hond door de grachten, sloten en kanalen in de buurt. Stop onderweg bij leuke wandel- en losloopgebieden en ga samen op ontdekkingstocht. Prima te combineren met een picknick-microavontuur trouwens!

‘s Nachts wandelen

Is het avondrondje met je hond bij jou ook het kortste uitlaatrondje van de dag? Nog even plassen en poepen en dan naar bed? Maak er een keer een langere wandeling van, als het kan door een bos of park. De wereld ziet er in het donker heel anders uit dan overdag, en het kan voelen als een heus avontuur met vreemde dierengeluiden. Je hond vermaakt zich waarschijnlijk prima met het ontdekken van het nachtleven in het bos.

Laat je hond de wandelroute bepalen

Voel je je inspiratieloos voor de middagwandeling? Geen zin om te bedenken waar jullie gaan wandelen? Laat je hond dan eens de route bepalen. Loop gewoon achter hem aan, zonder hem te sturen. Zo kom je geheid op plekken die je nog niet kende.

Plan hier wel een paar uur voor in, want je hond gaat gewoon zijn neus achterna, en kiest vaak niet voor een efficiënte route die weer bij je huis eindigt 🙂

Weet jij nog meer microavonturen die je samen met je hond kunt doen? Deel ze hieronder in de reacties!

Categorieën: Alle blogsInspiratie

2 reacties

Lynn · 11 juli 2020 op 11:03

Super leuke ideeën🤩 Nog een optie: een gemarkeerde route in je eigen omgeving volgen zonder dat je weet hoe lang de route is en waar hij naartoe gaat. De gekleurde routes lopen altijd in een rondje, dus je weet zeker dat je weer bij het beginpunt uitkomt.

    Laurie · 11 juli 2020 op 17:10

    Dat is ook écht een leuk idee! Sowieso is het leuk om een keer te kijken of er uitgezette routes lopen in stukjes natuur waar je regelmatig je hond uitlaat. Als je niet zeker weet of de route een rondje is (bij mij loopt bijvoorbeeld het kustpad door het bos, als je die route volgt ben je wel even bezig 🙂 ), dan kun je thuis opzoeken wat voor route het is: misschien brengt dat je weer op nieuwe avontuur-ideeën!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *