De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Je vindt er bossen, heidevelden, stuifzandgebieden, en wordt er verrast door onverwachte vergezichten.  We lopen twee dagen met volle bepakking door dit afwisselende gebied, waar het op sommige plekken echt nog een beetje wild voelt. We doorkruisen het gebied met een groep mensen en honden, over kleine paadjes, door bos en over heuvels, en soms dwars over zandvlaktes. 

Tegen het einde van de middag komen we aan op de camping, waar we onze tentjes opzetten en onze spieren even wat rust gunnen. We eten met elkaar een lekkere outdoormaaltijd, waarna de vermoeidheid waarschijnlijk toeslaat 🙂 Dan wordt het tijd om samen met je hond in je tentje te kruipen voor een nacht midden in de natuur. Luister naar de geluiden van de dieren in het bos en val samen met je hond in een diepe slaap..

De volgende dag heb je de ochtend voor jezelf. Word rustig wakker met je hond en geniet van je ontbijt. Nadat we allemaal onze tassen weer hebben ingepakt en op onze rug hebben gehesen, wandelen we over onontdekte paden terug naar de auto. Misschien ben je blij dat die zware tas eindelijk af kan, maar je had dit avontuur voor geen goud willen missen 🙂 

Op avontuur in 2021

De groep bestaat uit maximaal zes honden. Een kleine groep dus, zodat de prikkels en nieuwe indrukken voor je hond beperkt blijven, en zodat ik alle honden en mensen voldoende persoonlijke aandacht kan geven.

Ontdek hoe leuk een back-to-basic-avontuur kan zijn, samen met je hond in de Nederlandse natuur. Een avontuur dat misschien wel een beetje buiten je comfortzone ligt, maar daar maak je de mooiste herinneringen!

Ben jij klaar om je grenzen te verleggen in 2021? 

Op pad met Reizen met je hond is echt een avontuur, zeker voor de beginnende hiker of backpacker. Ongedwongen en ontspannen op pad met je hondje én gelijkgestemden. Ik heb veel geleerd, genoten van het lopen en nooit gedacht dat back-to-basic zo leuk kan zijn! En het allerbelangrijkste misschien wel? Teun, mijn Engelse Cocker, heeft het beter gedaan dan ik ooit had gedacht op zijn eerste backpack-avontuur!

Anne-Marie & Teun

Dit gaan we doen

We wandelen twee dagen op de Veluwe en overnachten in een tentje. De route voor 2021 ligt nog niet vast, maar ga uit van ongeveer 15 tot 20 kilometer wandelen per dag.  We lopen met volle bepakking, dus alles wat je nodig hebt die twee dagen draag je in je backpack op je rug. Water hoef je maar voor 1 dag mee te nemen, want dat kunnen we aanvullen op de camping.

Ik stuur je ruim voor vertrek de startlocatie, de paklijst en alle andere relevante informatie. De start- en aankomstlocatie zijn op dezelfde plek, dus je hoeft geen vervoer te regelen van het eindpunt naar je auto.

Is dit iets voor jou en je hond?

 • Jij en je hond zijn graag actief bezig in de buitenlucht
 • Je hebt zin in nieuwe ervaringen
 • Je hebt nog nooit gekampeerd of een trektocht gemaakt met je hond, maar wilt het graag eens proberen
 • Een beetje uitdaging vind je leuk
 • Je hond is sociaal richting mensen en honden
 • Je hond is minimaal 1 jaar oud
 • Jullie kunnen (op het moment van de tocht) makkelijk 15 kilometer per dag wandelen
Meteen op pad met avonturenboekjes

Dit is niet het juiste avontuur voor jullie als..

 • Je hond jonger is dan 1 jaar
 • Je hond niet op z’n gemak is in groepen 
 • Je liever lui bent dan moe 😉
 • Je om wat voor reden dan ook geen zware rugzak kunt tillen gedurende 15 kilometer
Paklijst voor je hond_Reizen met je hond

Wat krijg je als je meegaat?

Als deelnemer van Zwerven over de Veluwe ontvang je

 • Twee dagen wandelplezier met gelijkgestemde hondenbaasjes
 • De (nieuwe?) ervaring van een nacht in je eentje in een tent met je hond, binnen de veilige omgeving van een groep
 • Waardevolle adventure time met je hond
 • Een veilig backpackavontuur met deskundige begeleiding
 • Toegang tot mijn expertise, advies en tips & tricks. Maak gebruik van mijn kennis en ervaring en stel al je brandende vragen voor en tijdens het weekend
 • Een paklijst waarop precies staat wat je nodig hebt voor dit avontuur
 • Avondeten op dag 1 (je mag dit wel zelf dragen 🙂 )
 • Snacks voor jezelf en voor je hond
 • Ideeën en recepten voor de overige maaltijden (ontbijt en lunch)
 • Mijn e-book De basis van backpacken met je hond
 • Een Avonturendagboek voor je hond, waarmee je terug kunt kijken op het weekend, en nieuwe avonturen kunt plannen!

En wat regel je zelf?

Dit is niet inbegrepen bij dit avontuur:

 • Vervoer naar en van de start- en eindlocatie
 • De benodigde uitrusting (maar je kunt wel een tentje en een slaapmatje bij mij huren en je kunt bij mij terecht voor advies voor overige spullen)
 • Eten voor je hond (maar ik geef je wel tips)

Wij kijken terug op een enorm gaaf weekend met Reizen met je hond! Een prachtige route en zo leuk om met een gezellige groep op te trekken en te kamperen! 😍🐾

Nynke & Nova

Hoe werkt het?

Stap 1: reserveer je plekje

Dit doe je door dit avontuur te bestellen en te betalen. Vergeet ook niet een tent en matje bij te boeken als je die niet zelf hebt.

Stap 2: vul de vragenlijst in

Na je aanmelding en betaling stuur ik je een vragenlijst. Hiermee beoordeel ik of het avontuur wel echt iets is voor jou en je hond. Geen zorgen: als we hierna besluiten dat je toch niet meegaat, krijg je je betaling meteen terug.

Stap 3: voorpret!

Ik stuur je ruim voor het avontuur begint een paklijst, zodat je alle spullen kunt gaan verzamelen. Je ontvangt ook mijn e-book om rustig door te bladeren, info over voeding, en natuurlijk de locatie van het startpunt.

Ben jij klaar voor een avontuur met je hond?

Zwerven over de Veluwe

Ga mee Zwerven over de Veluwe voor € 200,- per persoon met hond. Bij het boeken betaal je dit bedrag in één keer.

Ik organiseer dit weekend twee keer in 2021:
10&11 april en 12&13 juni.

Over mij

Hoi, ik ben Laurie, eigenaar van Reizen met je hond. Met mijn hond Tinus heb ik al heel wat mooie avonturen beleefd. Ik merkte dat andere hondenbaasjes dat ook wilden, maar niet goed wisten hoe ze dat moesten aanpakken en het toch ook een beetje spannend vonden in hun eentje. 

Daarom neem ik je graag mee op avontuur. Onder mijn begeleiding kun je rustig ervaren hoe het is om een trektocht te maken met je hond en samen nieuwe paden te ontdekken, en hoe het voelt om samen in een tentje te overnachten. 

Ik combineer mijn kennis over outdooractiviteiten met kennis over hondensport, zodat deze weekenden leuk zijn voor zowel mensen als honden. Ik ben gecertificeerd Hike & Survival Instructeur, Backpacking Guide en Rundog Trainer Canicross. 

Over mij

Hoi, ik ben Laurie, eigenaar van Reizen met je hond. Met mijn hond Tinus heb ik al heel wat mooie avonturen beleefd. Ik merkte dat andere hondenbaasjes dat ook wilden, maar niet goed wisten hoe ze dat moesten aanpakken en het toch ook een beetje spannend vonden in hun eentje. 

Daarom neem ik je graag mee op avontuur. Onder mijn begeleiding kun je rustig ervaren hoe het is om een trektocht te maken met je hond en samen nieuwe paden te ontdekken, en hoe het voelt om samen in een tentje te overnachten. 

Ik combineer mijn kennis over outdooractiviteiten met kennis over hondensport, zodat deze weekenden leuk zijn voor zowel mensen als honden. Ik ben gecertificeerd Hike & Survival Instructeur, Backpacking Guide en Rundog Trainer Canicross. 

Veelgestelde vragen

Ik heb nog nooit gebackpackt, kan ik dan wel mee?
Ja, zeker! Dit weekend is juist bedoeld voor mensen die nog geen ervaring hebben met het lopen van een trektocht met volle bepakking. We wandelen in ons eigen tempo en genieten onderweg van de omgeving, het is geen prestatietocht. Ik help je met het afstellen en inpakken van je backpack als je daar nog niet helemaal zeker over bent.

Ik heb nooit eerder gekampeerd met mijn hond, is dat een probleem?
Tijdens dit weekend kun je mooi uitproberen of het wat voor je is. Ik help je bij het opzetten van je tent als je dat wilt. Het ergste dat er kan gebeuren is dat je een nacht heel slecht slaapt. Maar dat overleef je ook wel weer, en de dag erna kun je vroeg naar je eigen bed om bij te slapen 🙂

Ik heb nog geen goede spullen voor zo’n weekend, heb je daar een oplossing voor?
Ik kan me voorstellen dat je niet alle benodigde spullen in huis hebt, en dat je het een te grote investering vindt om alles aan te schaffen, zeker als je nog niet zeker weet of backpacken met je hond iets voor jullie is. Daarom verhuur ik lichtgewicht tentjes (2 kg) en slaapmatten (630 gr). Per set (tentje + slaapmat) kost dit 25 euro voor het hele weekend. Je draagt de spullen uiteraard wel zelf in je rugzak.

Wil je een tentje en/of een slaapmatje huren? Voeg dit dan toe bij je boeking. Voeg eerst dit avontuur toe aan je winkelmand, en kijk dan bij gerelateerde producten. Daar vind je de huuropties.

Wat is de leeftijd van de andere deelnemers?
Dat verschilt heel erg. Het blijkt tijdens een tocht ook helemaal niet belangrijk hoe oud iedereen is, omdat we allemaal onze liefde voor honden, buiten zijn en wandelen delen. Vorig jaar was de oudste deelnemer 63 en de jongste 19. Je moet ten minste 18 jaar zijn om mee te mogen, en je moet een goede basisconditie hebben.

Ik ben een man, kan ik dan wel mee? Het lijkt alsof er alleen vrouwen meegaan met je avonturen?
Hallo mannen! Jullie zijn heel erg welkom. De mannen zijn tot nu toe wel in de minderheid, maar ik zou het alleen maar leuk vinden als dat verandert.

Mijn hond heeft veel ruimte nodig, is dat een probleem?
Ik werk volgens de visie van Rundog, wat onder andere betekent dat ik ontspanning en rust bij honden erg belangrijk vind. Sommige honden kunnen goed omgaan met de prikkels van een groep vreemde honden om zich heen, voor andere honden (zoals mijn eigen hond Tinus) is dat lastiger. Je bent dus vrij om in het belang van je hond wat meer afstand te bewaren van de groep. 

Mijn hond kan niet los/ik laat mijn hond niet loslopen, is dat een probleem?
Nee. Sterker nog: tijdens mijn tochten komen we zelden door een losloopgebied. Om de rust in de groep te bewaren is het vaak beter als alle honden aangelijnd blijven. Uit ervaring blijkt ook dat zo’n weekend zonder loslopen al vermoeiend genoeg is voor de meeste honden. Omgaan met een groep vreemde honden en mensen, heel veel nieuwe geuren en geluiden, slapen op een vreemde plek: je hond krijgt genoeg prikkels te verwerken tijdens dit avontuur.

Mijn vriend(in) en ik willen samen mee met 1 hond, kan dat?
Dat kan zeker. De prijs van het weekend geldt voor 1 persoon en 1 hond. Je kunt een plekje reserveren via de website, en als je me daarna dan even een mailtje stuurt dat jullie samen willen komen, dan stuur ik een aanvullend betaalverzoek voor de extra persoon.

Wat als het avontuur niet door kan gaan in verband met corona?
Het is nog heel onzeker hoe corona zich gaat ontwikkelen in 2021. Ik denk dat het in deze tijden helpt om iets leuks in het vooruitzicht te hebben en ik zou het zonde vinden als je vanwege corona besluit om niet te boeken. Daarom geef ik je de volledige betaling terug als het avontuur onverwachts toch niet door kan gaan in verband met coronamaatregelen.

Verder geldt voor annuleren het volgende: 
Als je zelf annuleert tot twee weken voor vertrek, dan krijg je 50% van je betaling terug. Bij annulering binnen twee weken voor vertrek betaal je het volledige bedrag.

Het kan zijn dat ik het weekend kort voor vertrek moet annuleren in verband met bijvoorbeeld gevaarlijke weersomstandigheden. In dat geval krijg je je betaling terug, minus € 20,- administratiekosten per persoon.

Maak van 2021 een avontuurlijk jaar voor jezelf en voor je hond